yuucOm Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Jak w temacie. Mam tutaj stary przykładowy programik: Jak zapisać w pliku wynik danego sortowania, żeby mi zapisało w pliku posortowane i nieposortowane elementy tablicy. Miało by to wyglądać np tak (plik jakiś tam.txt na C:): Edytowane 24 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Przyjrzyj sie dokladnie: - System.IO - FileStream - StreamWriter - StreamReader mozna o tym poczytac na www.msdn.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Przyjrzyj sie dokladnie: - System.IO - FileStream - StreamWriter - StreamReader mozna o tym poczytac na www.msdn.com Wiem bo to juz miałem na zajęciach. Wiem jak jakiś text umiescić w txt, wiem jak wynik zmiennej umieścić w txt ale nie wiem jak umieścić w txt coś takiego jak jest na podanym powyżej skrinie. Chodzi mi o to, gdzie mam w powyższym kodzie dać StereamWritery i z jakimi zmiennymi aby mi właśnie tak zapisał do txt jak jest na srkinie. Edytowane 17 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Odpisuje dopiero teraz bo sesja i inne zyciowe sprawy, ktore mam na glowie ... Otoz tak, w kod to mi sie nie chce wczytywac, za leniwy jestem juz :] ale podpowiem Ci w taki sposob: StreamWriter sw = new StreamWriter("nazwa_pliku.txt", true); //tworzy plik "nazwa_pliku.txt" jezeli taki nie istnieje, lub otwiera juz istniejacy plik nie niszczac zawartosci i bedzie dopisywac na koncu sw.WriteLine("Wygenerowana tablica:"); //zapisuje do pliku tekst sw.WriteLine("13 4 18 34 10 12"); //zapisuje do pliku nastepny tekst sw.Flush(); //czysci bufor, wszystko co bylo w buferze zostaje zapisane do pliku sw.Close(); // zamyka plik i potem znowu to samo w innym miejscu tylko zamiast "Wygenerowana tablica" to dajesz "Posortowany ciag" Zapisywac do pliku mozna wszedzie. Pamietaj zeby go zamknac na koncu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Odpisuje dopiero teraz bo sesja i inne zyciowe sprawy, ktore mam na glowie ... Otoz tak, w kod to mi sie nie chce wczytywac, za leniwy jestem juz :] ale podpowiem Ci w taki sposob: StreamWriter sw = new StreamWriter("nazwa_pliku.txt", true); //tworzy plik "nazwa_pliku.txt" jezeli taki nie istnieje, lub otwiera juz istniejacy plik nie niszczac zawartosci i bedzie dopisywac na koncu sw.WriteLine("Wygenerowana tablica:"); //zapisuje do pliku tekst sw.WriteLine("13 4 18 34 10 12"); //zapisuje do pliku nastepny tekst sw.Flush(); //czysci bufor, wszystko co bylo w buferze zostaje zapisane do pliku sw.Close(); // zamyka plik i potem znowu to samo w innym miejscu tylko zamiast "Wygenerowana tablica" to dajesz "Posortowany ciag" Zapisywac do pliku mozna wszedzie. Pamietaj zeby go zamknac na koncu. Dzieki łapie juz ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...