krisoo Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Czy ktoś kupował dostępne na rynku tłumiki drgań pod zasilacz i wiatraki 80x80 np z revolteca ... czy coś to dało Ewentualnie czy ktoś robił jakieś podobne patenty i z czego ??? i jaki tego efekt ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 hmm :) efekt ? no zalezy jak silne masz drgania :D zaszkodzic nie zaszkodzi tego mozesz byc pewnien co do Revolteca to nie wiem :) bo nie mialem :) a co do samoróbek ?:D sposoby sa dwa :) rownie skuteczne w moim odczuciu :) Sam to wymyslilem (heh tu nie bylo co wymyslac zbytnio) Otóż metoda 1 wymaga posiadania : Nożyczek Dętki rowerowej Troche jakiegos magicznego kleju :D Wycinasz z detki ramke na wiatraka, wycinasz srodek i przyklejasz :) Sposób 2 Wymaga : Silikon + wyciskacz :) Objezdzasz watrak tam gdzie styka sie z obudowa silikonem:) Mi osobiscie bardziej podobal sie patent z silikonem :) tylko trzeba miec wprawna reke zeby go rowno rozlozyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 @krisoo: ktoś to testował na forum i lepiej sprawdzały się zwykłe kołki po 4 zł / komplet. Sam mam na nich mocowane wentylatory i polecam. Są jednak dwa rodzaje: 1) jednoczęściowe - lepsze, bo wykonane z bardziej miękkiej gumy. 2) dwuczęściowe - kołek wtykasz w otwór w wentylatorze, a następnie wciskasz w tenże kołek plastikowy rdzeń. Te kołki moim zdaniem są gorsze, bo wentylator jest mocowany praktycznie na sztywno (miałem, kupiłem #1). Walczyłem z mocowaniem na dętki, ale za te pieniądze gra nie warta zachodu - to nie fortuna, oszczędzisz na jednym piwie / soku. Do tego dętki albo wentyle wyglądają znacznie gorzej. @extremeee: jeszcze w siedmiu linijkach nie masz emotikonek, co za niedopatrzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 @ Bartolomius specjalnie dla Ciebie dorobilem wiecej ...:D @ krisoo zabawa z detka to mordenga ... a silikon jest dobry tyle ze tez trzeba miec zapal do roboty... jesli wolisz gotowe to kup revolteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...