Skocz do zawartości
krisoo

Tłumiki Drgań Wiatraków I Zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

hmm :) efekt ? no zalezy jak silne masz drgania :D zaszkodzic nie zaszkodzi tego mozesz byc pewnien co do Revolteca to nie wiem :) bo nie mialem :)

a co do samoróbek ?:D

sposoby sa dwa :) rownie skuteczne w moim odczuciu :)

Sam to wymyslilem (heh tu nie bylo co wymyslac zbytnio)

Otóż metoda 1 wymaga posiadania :

Nożyczek

Dętki rowerowej

Troche jakiegos magicznego kleju :D

Wycinasz z detki ramke na wiatraka, wycinasz srodek i przyklejasz :)

Sposób 2

Wymaga :

Silikon + wyciskacz :)

Objezdzasz watrak tam gdzie styka sie z obudowa silikonem:)

Mi osobiscie bardziej podobal sie patent z silikonem :) tylko trzeba miec wprawna reke zeby go rowno rozlozyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@krisoo: ktoś to testował na forum i lepiej sprawdzały się zwykłe kołki po 4 zł / komplet. Sam mam na nich mocowane wentylatory i polecam. Są jednak dwa rodzaje:

1) jednoczęściowe - lepsze, bo wykonane z bardziej miękkiej gumy.

2) dwuczęściowe - kołek wtykasz w otwór w wentylatorze, a następnie wciskasz w tenże kołek plastikowy rdzeń. Te kołki moim zdaniem są gorsze, bo wentylator jest mocowany praktycznie na sztywno (miałem, kupiłem #1).

Walczyłem z mocowaniem na dętki, ale za te pieniądze gra nie warta zachodu - to nie fortuna, oszczędzisz na jednym piwie / soku. Do tego dętki albo wentyle wyglądają znacznie gorzej.

@extremeee: jeszcze w siedmiu linijkach nie masz emotikonek, co za niedopatrzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi