Skocz do zawartości
szpak

co siada ...grafa czy moze monitor

Rekomendowane odpowiedzi

sprawa wyglada tak ..jak zostawie kompa na np. jakas godzine ..po pietnastu minutach monitior gasnie tak jak jest ustawione wszystko gra ale jak przyjde i rusze myszka właczy sie normalnie ale obraz jest powielony i poprzesuwany odswierzanie nic nie daje obraz jest tylko normalny tam gdzie sa ikonki i podpisy reszta windy jest ok ale tez ma te dziwne artefakty moj win to me ..zawsze chodził u mnie najlepiej i to chyba nie jego wina a reszta jak w opisie z gorki dzieki pozdro 4all

ps. jak wyczyszcze pamiec jakims programem to troche pomaga ale nie do kaca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle to i ja wiem jak by było cos wiecej wiadomo to pewnbie sam bym sie domyslił i potp załozyłem ten topic bo moze ktos juz miał taki problem ...ja stawiam na grafe ale nie jest krecona i na bank sie nie przegrzewa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem taki problem... tzn... po wlaczeniu sie monitora po jego przejsciu do stanu oczekiwania obraz odpala ci sie z artefaktami tak?

Przeinstaluj windows. Na 99,9% ci pomoze. A mowisz, ze 98me ci najlepiej dziala ;) mi dziala najgorzej hehe :) postaw 98se i wtedy sproboj ... obiecuje ci, ze zadziala!

pozdr

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO TAK spoko winde mam niedawno postawiona i juz mnie nie dziwi ze ktos mowi ze me mu zle dzioałał ale ja mam orginalnego i musze go miec bo komp na firme a zreszta jak to jego wina to spoko bałem sie ze to moze byc moj kochany radek ..a jak by tak było to bym moze go na 8500l zamienimł no ale jest spoko i niech tak zostanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest tak zle to dopiero przytrafiło sie mi 2 razy za pierwszym to wogole nic sie nie dało zrobic po właczeniu monitora widziłem tylko ze przechodzi w stan hibernacji a potem to juz tylko reset a w 2 prztpadku to odswierzenie ramu troche pomagało ale te artefakty były widoczne wszedzie ..odrazu dodam ze nigdy czyli przez 6 lat mojej przygody z kompem tak sie nie działo ..no za wyjatkiem jak grafe przekreciłem za bardzo ..ale to chyba jednak winda zaraz zobacze czy to sie powtarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani karta ani monitor. Ja też miałem takie cuda że pojawiały się dwa obrazy obok siebie: Po lewej były linie parzyste, po prawej nieparzyste (lub odwrotnie). Myślałem że mi monitor pada, ale spostrzegłem że kursor myszy jest normalny więc zwaliłem winę na detonatory. Przeinstalowanie sterów pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj miał troche inne przejscia ..tz ułamał mu sie kabel i po oddaniu do elektryka zrobił mi to owszem tylko ze powiedział ze komp nie bedzie mi rozpoznawał monitora i tak jest ..wiec u mnei zmiana sterow to katorga potem musze 2 h siedziec i instalowac stery do monitora tak zeby miał prawidłowe odswierzanie bo jak nie to mi w 60hz chodzi a to jest nie do przyjecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...