Skocz do zawartości
Sir_emak

75Drv5 FSB333 - problem z dyskiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Płyta chodzi na FSB333 jak trzeba z tym, ze mam teraz problem z dyskiem. Po odpaleniu Win XP dysk zaczyna glupiec: zamazuje pliki, niszczy system plików itp.. Dzieje sie tak tylko przy szynie wyższesz i rownej 166MHz. Przy noramlnej szynie 133Mhz dysk pracuje bardzo dobrze. Dodam jeszcze, ze jest to Seagate Barracuda IV 80.0GB. Zna ktoś przyczyne takiego zachowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzielnik 1/5 nie zależy od biosu tylko od wersji płytki, ja miałe mjedną z pierwszych i mimo wgrania najnowszego biosu T1.8 nie miała dzielnika 1/5. Dopiero wersja porawioan drv5-c obsługuje 1/5. Poszukaj na forum, były 3 topic'i o tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzielnik 1/5 nie zależy od biosu tylko od wersji płytki, ja miałe mjedną z pierwszych i mimo wgrania najnowszego biosu T1.8 nie miała dzielnika 1/5. Dopiero wersja porawioan drv5-c obsługuje 1/5. Poszukaj na forum, były 3 topic'i o tym.

Nie do konca masz racje.Moja to DRV5 (nie DRV5-c) i chodzi jak chodzi :D Wszystkie Solteki serii DRV5/-C ktore nie maja coolerka na chipsecie posiadaja dzielnik 1/5.Aha i jeszcze co do biosu wersji T1.8 jest jednak lepsza.Na T1.6 max fsb jakie wyciagnolem to 180MHz z T1.8 chodzi i na 195MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...