Bemx2k Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Mam dziwny problem , usluga Svchost.exe wykozystujac rozne dziwne porty ciagle wysyla jakies pakiety , tym samym zajmujac mi 12 KB/s na wysciu Wyglada na to ze jakis trojan czy cus sie podpielo pod ten servis , caly upload mojego loncza to max 24 KB/s a to skubanstwo w porywach zajmuje mi polowe nonstop , w ciagu dnia to kilkaset MB ! ! ! Moje pytanie czym mozna sprawdzic do jakiego IP ida te pakiety , ComView5 i Anasil pokazuja polonczenie pomiedzy moim IP a IP Routera :/ Skanowalem system antyvirusami i spybotem ,nic nie znalazlo :/ Dodam jeszcze ze w chwili obecnej nie uzywam zadnych P2P ani GG nic co by moglo oficjalnie komunikowac sie z netem Update Jak z poziomu Comview5 uzyje polecenia proces terminate to Svchost.exe przestaje nadawac :) tylko musze to robic po kazdym uruchomieniu windows :[ help please bo mnie szlak trafi Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 kerio personal firewall zaznaczasz chama zeby nie robił nic i nie bedzie robił - to taki ręczny fiewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Nie za bardzo rozumiem , mam innego firewalla i jak zablokowalem Svchost.exe to nie mialem neta :/ Obecnie ustawilem w firewallu zeby SVCHOST.exe lonczyl sie tylko z serverem DNS polonczenie z jakims nieznanym mi IP na porcie 1900 mu zablokowalem zaraz zrobie restart i zobacze czy dalej bedzie nadawal Update: Widac pomoglo ,jak narazie od czasu zablokowania polonczenia SVHOST.exe z obcym IP na porcie 1900 juz nic nie nadaje , ciekaw jestem tylko co on wysylal przez ostatnie dni to kurna bylo chyab z 400MB na dzien :/ Proponuje wszystkim sprawdzenie swoich systemow .uruchomic Demo Traial wersje Commviev5 i sprawdzic co wam nadaje , podejrzewam ze wielu na tym forum jest nieswiadomych szpiegowania ich systemu Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 w windzie jest smieszny programik do "sprawdzenia" sieci netstat -v -b :P czasem moze pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...