acrobat13 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Witam Ostatnio kupiłem pamięci G.Skill 2x 1GB F1-4000USU2-2GBHZ. Mam problem z ich o/c.. W żaden sposób nie moge puścić ich stabilnie na 270mhz.. wywala się SuperPI, SP2004... Ustawienia z A64tweakera: Reszta sprzętu to Athlon 64 3200+, DFI Lan Party nF4 Ultra-D, zasilacz Chieftec 360.. Prosze poradzcie cos, co jeszcze moge zmienić, żeby te pamięci działały mi na 270mhz.. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 sa gskile ktore robia tylko 255 , wiec moze takie trafiles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Jak mniemam stabilizuje się podobnie jak winbondy :P wiec może: trfc=15? 16?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Jak mniemam stabilizuje się podobnie jak winbondy :P wiec może: trfc=15? 16?? Jeszcze coś zmieniać? Moze ktoś mi poda kompletne ustawiania na jakich mam sprobowac je puscic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 ehh , wystarczy popatrzec do rangingu 2x1gb , masz tam pelno gskili nawet ustawienia do roznych dzielnikow sie znajda itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 kombinuj z aphami, i nawiew przedewszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ja wogole mam problem z nimi, nawet na 250 sie wysypują , zmieniałem timingi i alphy według rankingu, itd...nie wiem czy to z ciepła jakie panuję wogóle(w budzie mam wystarczający przewiew).Mozliwe to jest ze windows jest juz stary(z lutego) ?? i wgrac na nowo go ?? w grze farcry zawiesza mi sie komputer.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A dlaczego załozyłeś że zrobisz 270 na nich? Tez mam g.skill ale hz 2x1gb i troche mnie wku**** w singlu 270 smiga loozacko ale w dualu 266 to max bo pozniej juz sp2004 sie wysypuje na ram stresie :| niebawem wezme sie za zabawe z timingami to może cos z nich wykrzesam ... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Ja doszedłem czemu mi sie wysypują, to jest wina procka i kontrolera pamieci, proc smigał kiedys na 3ghz z kostka 1gb, teraz musze jechac na tych pamieciach 2,8ghz i wtedy jest bez błędów 280x10 .Pamieci tez ida na 280 2x1gb w dualu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...