radeksz Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) witam o co chodzi bo ostatnio mam problem z resetowanie biosu ,moze bateria juz jest do d , a mianowicie brak pradu w gniazdku albo odlaczenie kompa od pradu prowadzi do resetowania sie biosu do default , czy wymiana bateri zniweluje ten problem ?? glowi mnie ostatnio ten problem a na 90% jestem pewien ze to bateria Edytowane 24 Czerwca 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 tak, wszystko wskazuje ze to bateria podtrzymująca pamięć CMOS, się wyczerpała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 a ile taka bateryjka kosztuje , wiem ze w wagach elektronicznych takie same sa , babcia ostatnio kupowala u zegarmistrza ale nie pamietam ile kosztowala , z 15 zl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) a ile taka bateryjka kosztuje , wiem ze w wagach elektronicznych takie same sa , babcia ostatnio kupowala u zegarmistrza ale nie pamietam ile kosztowala , z 15 zl ?? Czy te same to nie jestem pewien. Hmm moim zdainem różnią sie napieciem ale nie wie mna 100%. Dołączam sie. Mnie też przydały by sie informacje gdzie takie baterie "biosowe" do płyt głownych kupić. Edytowane 24 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) wiem ze zegarmistrze sprzedaja, ale musze sprawdzic parametry i ile kosztuja, w kompie maja 3V,ale ja glupi jestem wystarczylo spojzec przez okienko w kompie :) Edytowane 24 Czerwca 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) CR2032 - około 3zł. http://www.baltrade.pl/bn/?o=shpp&i=119 Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 o dzieki :) , pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Mi się resetował a bateryjkę miałem dobrą. Prockiem był Duron po O/C ołówkiem (zesrało się jak obniżyłem napięcie spowrotem na 1.6 z 1.8) :D Wymieniłem proca na Athlona i działa do dziś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...