tomcyk Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Witam ! Nie wiedziałem na ktoore forum walnąć ten topik , ale chyba dobrze wybrałem Sparawa jest taka......w biosie i takim monitorze mojej mobo(dostałem wraz z płytą ga-7vrx) pokazuje mi TEMP procka ok 48-idle...wiec spoko... Ale ktoorys programik z rzędu (teraz pamietam tylko SpeedFan i Sandra) pokazuje mi temperatury rzedu 80stC 8O 8O co chyba jest przesadą bo ten proc tyle by nie pociągnął:(:(:(:( :evil: :evil: Dlaczego tak sie dzieje ??????Na jakiej podstawie są takie różnice jak przecia programy korzystaja z tego samego czujnika pod procem Napiszcie qrde bo nie wiem Z goory dzieki wielkie Szacuneczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 W sandrze na jednym z moich kompów miałem na procu ponad 100 stopni, więc się nie przejmuj i pamiętaj: "Bios prawdę ci powie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 dokładnie jak wyżej, nie przejmuk się programikami, a w szczególności sandrom bo "trochę" zawyża temperaturki. Bios w 90% przypadkach pokazuje prawde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 w sumie to też tak myśle ale na jakiej podstawie sie tak dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 w sumie to też tak myśle ale na jakiej podstawie sie tak dzieje? To proste - różne płyty główne mają różne czujniki, również system odczytywania temperatury z czujnika w procesorze jest różny dla różnych płyt. Jeżeli Sandra nie rozpoznaje twojej płyty, bądź odczytuje temperaturę w inny sposób, niż założył producent płyty, to wynik jest nieprawidłowy. Dla mojej płyty Sandra podaje dobre wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 ok dzieki za pomoc:) Szacuneczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkDog Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Dla mojej płyty Sandra podaje dobre wyniki.Ja też mam ASUS'a (troche nowszego wprawdzie) ale coś też podaje złą temp. W biosie i ASUS Probe mam 32 a wg. Sandry 45 SpeedFan jeszcze więcej- 47 (wyniki z kręconego na 1,8GHz). Moim zdaniem to troche duża rozbierzność :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 W sandrze na jednym z moich kompów miałem na procu ponad 100 stopni, więc się nie przejmuj i pamiętaj: "Bios prawdę ci powie".nie zawsze... mój Abit myli tempe na procu z tempa na zasilaczu :roll: takie rzeczy tez się zdażają 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 W sandrze na jednym z moich kompów miałem na procu ponad 100 stopni, więc się nie przejmuj i pamiętaj: "Bios prawdę ci powie".To fakt. Ja porownale rózne programy do monitorowania temperatury. Z wszystkich najblizszy prawdy (bios) okazal sie speed fan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 ja nie mam wyjscia i dziala mi tylko programik intelowski, jest b dobry i wiarygodny. teraz mam na procku 33 stopnie a w koncie obudowy 26 i pod dyskiem 30 :D zyc nie umierac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 ja nie mam wyjscia i dziala mi tylko programik intelowski, jest b dobry i wiarygodny. teraz mam na procku 33 stopnie a w koncie obudowy 26 i pod dyskiem 30 :D zyc nie umierac jak ty to robisz mistrzu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 ja nie mam wyjscia i dziala mi tylko programik intelowski, jest b dobry i wiarygodny. teraz mam na procku 33 stopnie a w koncie obudowy 26 i pod dyskiem 30 :D zyc nie umierac jak ty to robisz mistrzu :lol:a co niby cos nie tak? jakbys mial tornado w obudowie tez bys tak mial... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...