ryto Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Witam, posiadam płytę główną MSI 865PE Neo2-S i P4 2,4Mhz HT. Bios płyty głównej jest juz dosyć stary (18.08.2003) i dlatego zastanawiam się nad jego upgradem. Ściągnąłem z netu nowszy bios z 2004roku w wersji 2,5 (moj to ver.1,4) i teraz mam pytanie. Czy warto flashować na nowy bios? Póki co mam P4 2,4 podkręconego na 2,6 (fsb 218x12) i działa stabilnie bez zmieniania napięcia. Na 2,7 tez pójdzie (225x12).... Czy warto kombinować z biosem skoro płyta działa stabilnie. Czy po zainstalowaniu nowego biosu mogą wystapic problemy, których nie było w starej wersji? Zastanawiam się, bo przecież skoro wydają nową wersję biosu to teoretycznie powinna ona być lepsza. Ale czy na pewno tak jest? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Jezeli plyta dziala stabilnie to nie ma potrzeby wgrywania biosu. Jak cos dziala dobrze to nie staraj sie tego na sile zepsuc ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...