slasher Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Witam... Jestem dośc zainteresowany działaniem/obsługą sieci Wlan jednak nie mam w tej chwili sprzętu żeby zobaczyć jak to działa. Potrzebuje jakieś niedrogie a dobre AP(bez routera, tylko wejscie ethernetowe) i karte PCMCIA. Potrzebowałbym mieć łaczność gdzieś na odległości ok 30m w budynku. Zupełnie nie orientuje się w sprzęcie bezprzewodowym, co moglibyscie polecić? Nie chce od razu sprzętu kupować, ale tak w najbliższym czasie o ile mi fudusze pozwolą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Napisz na ile pc'ów ta sieć, czy będzie jakiś pc ciągle włączony, jaki masz net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 ja sie podepne :) szukam jakiegos sprzetu wifi, tak zeby byl na 3 kompy. kazdy w odleglosci od siebie okolo 50 metrow. (rozne bloki) net bedzie jakis z TP dsl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Jak chcesz mieć zawsze net i żeby nie był cały czas jakiś pc włączony musisz nabyć ruter, jeżeli możesz podłaczyć kablami to ruter na kable, a jak nie to ruter kable+WiFi (podlaczysz chociaz jeden na kable zeby kosztu zmniejszyc) Nie wiem jak jest z DSL, jeżeli trzeba to z modemem wbudowanym w ruter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...