Dawiduss Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 <_< na epoxsie nie było takich problemów :angry: wszystko było łatwe Piorun zabrał ją prosto do nieba :rolleyes: apacer 2x512mb ddr400 vs MSI k7n2 delta2 Każda osobno przechodzi memtest86 , ale razem nie. W dualu ani solo (znaczy razem) :huh: Zmieniłem kości i płytę więc nie jestem ich pewny Kości się nie lubią czy to płyta ma problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Zobacz czy na ustawieniu timing'ów "By Spd" Memtest86 nie będzie sypał błędami. Dla pewności możesz jeszcze przetestować pamiątki programem GoldMemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiduss Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Goldmemory nic nie wykazał <_< "By Spd" prawie nic nie zmienił. Dostałem na testy 2x265 kingstonki, niestety takie z przypadku. I dałem je od razu na szyne 200 mhz w dualu i przeszły memtest86 2h :huh: Ale na XP-ku puściłem Super Pi i zwiecha plus kszaki na pulpicie <_< Zszedłem na 166nhz i w dualu nawet Super Pi przeszło. Sprawa się powoli wyjaśnia, i to będą chyba pamięci do wymianki :wink: NoVVy mam pytanko do ciebie, ten 1Giga masz solo? Może dam sobie spokój z dualem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 A jakie masz ustawione timingi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 NoVVy mam pytanko do ciebie, ten 1Giga masz solo? Może dam sobie spokój z dualem.W trzech kościach: 2x256 + 512 = 1Gb - wszystko ładnie śmiga w dual'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiduss Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A jakie masz ustawione timingi? Standard CL 2,5 przy 400 mhz , ale nawet na CL 3 i 2,75V przy 400mhz, 333mhz i 266mhz waliło błędami. dopiero na 100mhz stabil. Mówie tu oczywiście o AM1 apacer. Dzieki za pomoc :wink: Pamęci poszły do żyda :rolleyes: Kupię 2x512 dual kit Goodram CL3 :huh: Odpisze wam czy pomogło :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Pszszsz... Ja się pytałem o wszystkie timingi, a nie tylko o CL... Daj jakiegoś screena z cpu-z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiduss Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Pszszsz... Ja się pytałem o wszystkie timingi, a nie tylko o CL... Daj jakiegoś screena z cpu-z. Zdaje się że CL 2,5 4 4 8 ,ale pewny nie jestem bo dałem je już w komis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 No to bardzo ekspertowskie te timingi lol. Właśnie siedzę na kompie z taką samą płytą główną. Objawy miała takie same. Pomogło ustawienie pamięci tak, jak powinno się ustawić, czyli u Ciebie 2,5-4-4-10... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...