Zap Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Co zrobic, zeby na tej plycie nie wylaczala sie klawiatura przy wylaczonym kompie? Chcialbym wlaczac komputer za pomoca przycisku "power" na klawiaturze. (Nie znalazlem w wyszukiwarce pod haslem "kt4v"). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 no to chyba nie ma nic takiego zeby zrobic. poszukaj za to jakies haslo wlaczanie komputera za pomoca klawiatury czy cos w podobie, tam bylo dokladnie opisane. z tego co pamietam to nalezy miec klawiature lub mysz usb aby wszystko bylo pomyslnie, gdyz tylko te sa pod stalym dostepem pradu, musisz tez w biosie odpoiwednia funkcje od szukac i wziac enable. A tak pozatym zajrzyj do instrukcji plyty glownej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezi Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Z tego co wiem to na tej plycie to nimozliwe. A przynajmniej ja nie znalazem. Da sie tylko wlaczyc komputer za pomoca klawiatury gdy jest w stanie standby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Uuu... U mojego brata na innej plycie jest na to zworka, ale nie wiem jak dziala, bo nigdy jej nie uzywalem. Czy ten tryb "standby" to to samo co "suspend" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Czy mozna tak ustawic komputer, zeby wlaczal sie o okreslonej godzinie i zaczynal wykonywac jakies zadanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Nie wiem jak u Ciebie w biosie - ale u mnie się da- opcja resume by alarm - i ustawiasz godzinę o której ma się obudzić - ale z suspend - ale jak ustawisz S3- to prawie nie pobiera prądu a włącza się w 10 sekund (najwolniej monitor) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 da sie napewno ustawic zeby sie wlaczal o okreslonej godzinie. da sie na pewno wlaczyc go za pomoca klawiatury lub myszki. opcja ta sie nazywa chyba jakos wake up on ps/2 czy jakos tak. popatrz po biosie i w instrukcji. jesat na pewno :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Inaczej sobie poradzilem... Ustawilem sobie, ze ma sie wlaczac zaraz po wlaczeniu listwy zasilajacej i teraz w ogole nie musze uzywac przycisku "power", na obudowie, czy na klawiaturze. Czy w tym trybie suspend chodzi (halasuje) wiatrak w zasilaczu? Wiem, wystarczy sprawdzic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Probowalem roznych ustawien, ale nie moglem wyjsc z trybu suspend za pomoca myszki ani klawiatury. Do tego trybu wchodzilem za pomoca przycisku power (Power button function: suspend). W polach "resume on KBC" i "resume on ps/2 mouse" sa tylko dostepne ustawienia "disabled" i "s3", co jest niezgodne z instrukcja. Jak wciskalem przycisk power, wszystko sie wylaczalo i nie moglem wlaczyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Ustawilem Windows, zeby po wciesnieciu przycisku power wstrzymywal komputer. Teraz wszystko sie wylacza, nawet zasilacz (wiatrak). Po ruszeniu klawiatury lub myszki zasilacz sie wlacza, ale komputer nie odzyskuje swiadomosci. (Nic nie wyswietla, lampki na klawiaturze sie nie pala, muzyka nie leci). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezi Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Niewiem co tam poustawiales ale zaczne od tego ze ta opcja nie dziala w win98. Mozesz ja uzywac tylko w xp i 2000. W biosie musisz w Power Managment wejsc do opcji acpi stanby state i ustwic na as3/str a na stepnie w set vakeup events ustaw resume on kbc na s3. masz tam takze inne opcie do ustawiania startu za pomoce jednego klawisz albo dowolnego. aha wylacz jezscze opcje resume ps2 bo cos z tym nie za bardzo dzialac. A zreszta wszystko jest dokladnie opisna w instrukcji obslugi. Wystarczy troche poczytac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Dzieki. Twoja odpowiedz chyba konczy dyskusje, a przynajmniej odpowiada na wiekszosc pytan. W instrukcji nie jest napisane "co zrobic, zeby", tylko sa wymienione wszystkie opcje i opisane po krotce. Musialbym wiedziec, ktorej opcji chce uzyc i dopiero z instrukcji sie upewnic, czy ona sluzy wlasnie do tego. Bez Ciebie nie domyslilbym sie, ze to nie dziala w 98, z instrukcja, czy bez. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Czy mozna tak ustawic komputer, zeby wlaczal sie o okreslonej godzinie i zaczynal wykonywac jakies zadanie? żeby sie włączał o określonej godzinie sie da zrobić:) A żeby wykonywał konkretne zadanie to ustaw w harmonogramie zadań :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...