KaxxL Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) Witam otoz mam monitor PHILIPS BRILLIANCE 109P(19'') i na monitorze mam denerwujace mnie rysy na dodatek sa na samym srodku monitora , tu wiec moje pytanie czy mozna jakos te rysy usunac? jest na to jakis sposob? Z gory dzieki Pzdr Edytowane 2 Lipca 2006 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 widziałem na allegro w dziale samochody, fajną paste polerską do szyb. moznaby sprobowac na monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trixxie Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) Temat poruszany był wiele razy. Jeśli rysy są płytkie (nie wyczuwalne w dotyku) to znaczy, że została naruszona tylko powłoka antyrefleksyjna. Niestety nie da się jej odtworzyć (wg mojej wiedzy) w domowych warunkach. Podobno można próbować rozmazać trochę tę warstwę za pomocą szmatki ciepłej wody, ale gdy dawno temu spróbowałem początkowo nic to nie dało, potem z rysy zrobiła się "plama" po zdartej powłoce. Można też zetrzeć całą powłokę i obraz będzie całkiem ładny, bez rys, ale wszystko będzie się potwornie odbijało w tym monitorze (odpada praca ze źródłem światła z boku lub zza pleców, ogólnie gigantyczny dyskomfort, ja wytrzymalem 2 dni) Jeśli zarysowane jest też szkło monitora to tym bardziej nic nie poradzisz. Moja rada: postaraj się przyzwyczaić do rysy, albo spróbuj to naprawić, ale ze świadomością, że prawie na pewno będzie jeszcze gorzej. Ja pożegnałem już 3 monitory z uwagi na rysy i pogodziłem się z tym, że to nieodwracalne uszkodzenie. Edytowane 2 Lipca 2006 przez Trixxie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Kurde no najgorsze jest to ze ten monitor niedawno kupowalem :[ , tak jak piszesz zrobily mi sie plamy :[ mozna je zmyc zmoczona szmatka ale po jakim s czase znow wcyhodza :/ co prawda ten monitor nie kupowalem nowy lecz nie uzywany , podobno zrobilo sie to jak okleilem monitor fila zeby ekranu nie uszkodzic, i chyba od tego ale nie wiem. w kazdym badz razie thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Nawet nie wiesz jak zrobiłęś te rysy? No ludzie sam mam już 2gi lcd i nie wiem jak można zrobić takei rychy, no chyba ze ktoś ma warsztat na biurku koło komputera. Uważajcie troche... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 ja nie wiem jak to sie stalo bo nie kupowalem nowego MONITORA jak juz wczesniej pisalem, widocznie jak go kipowalem koles okleil ekran folia zeby w transporcie sie nie zarysowal.... ale sie zarysowal nawet niew wiem jak, a moze juz byl zarysowany... Nie wiem nie jestem w stanie na to odpowiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...