sparda Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 niedawno kupiłem se nowego kompa i sie zawieszał i resetował.wymienili mi grafe na nową to juz sie nie zawiesza tylko resetuje. czasem jak w cos gram albo od razu po właczeniu.czasem mam pare dni spokoju ale tez czasem kilka razy pod rząd to sie zdarza. automatycznie uruchom ponownie mam odznaczone i nie pojawiają mi sie zadne bluescreeny.ram testowałem memtestem i goldmemory i nie wykryło zadnych błędów.moj config to:athlon 4200 galaxy 6800xt 2x512 kingston msi k8n sli seagate 250gb zasilacz raidmax400w czego to moze byc przyczyna. psczytałem temat przyklejony o resetach i nic tam ciekawego nie znalazłem pomozcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) zasilacza nie podawaj prosze napięć ze speed fana ani jakiegokolwiek innego programu Edytowane 3 Lipca 2006 przez kvasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) Zainstaluj Debugger Windows... Wiecej masz tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=104416 Radze tez potestowac dluzej pamieci za pomoca MEMTEST bo po godzinie nie musi odrazu wykryc.. oraz sprawdzic na innym zasilaczu... Tak na marginesie to zdanie zaczynamy od duzej litery... Edytowane 3 Lipca 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 kvasek napisał(a): zasilacza nie podawaj prosze napięć ze speed fana ani jakiegokolwiek innego programua widzisz zebym podał gdzies napiecia??? a tak wogule to link do mojej obudowy http://skleppc.pl/index.php?m=item&id=...%20black%20400W co myslicie o tym zasilaczu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) sparda napisał(a): a widzisz zebym podał gdzies napiecia??? a tak wogule to link do mojej obudowy pewnie w końcu byś tak zrobił uprzedziłem tylko fakty, skoro musiałeś założyć nowy temat do swojego elo kompa :] taki typ. obudowa paskudna :lol: zasilacz pewnie krzak na tej stronce co podałes nie jest podane o nim NIC radzę zapytać się pana zensfist.pl lub miernika http://zenfist.pl/pelen.php?id=40 ja ze swojej strony wpisałem w wyszukiwarce zensfista raidmax i nie znalazło nic co oznacza że ten zasilacz jest klasy tracera / codegena / albo colors it'a :D chyba że jeszcze nie zdążyli srawdzić tego twojego cuda :] edit: sam jestem ciekaw co te errory z debugera mówia :):) Edytowane 3 Lipca 2006 przez kvasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 masz screena z tego programu http://img458.imageshack.us/my.php?image=screen0ls.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Tak widze ze nie ma tam konfliktu z jakims programem co czasem ma miejsce. Na 90% jest to konflikt sprzetowy i zakladam ze zasilacz niewyrabia... zalatw zasilacz jakis konkretny: przykladowo FORTRON FSP400 za 90 zeta na allegro mozna dostac i lepiej sobie poradzi od tego biarac pod uwage ze 6800 lubia prad :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 a mozesz dac mi 100% ze jak wymienie zasilacz na jakis lepszy do problem zniknie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 sparda napisał(a): a mozesz dac mi 100% ze jak wymienie zasilacz na jakis lepszy do problem zniknie???To pożycz najpierw od kogoś znajomego jakiś lepszy zasilacz i sprawdź. Jeśli komp kupiony niedawno i na wszystko masz gwarancję to jako klient masz prawo żądać aby wszystko działało jak należy. Więc przede wszystkim powinieneś z niego skorzystać i z opisem problemu udać się w miejsce zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 tylko ze zasilacza nie mam od kogo pozyczyc a kompa kupiłem dosc daleko od mojego miejsca zamieszkania i watpie zeby mi wymienili zasilacz na inny model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) to kup sobie jeszcze miernik (20 zł) i pomierz napięcia wtedy będziesz miał pewność ze zasilator nie daje rady (albo ze to nie on) , nic nie powiedziałeś o temperaturach moze proc ma za ciepło Edytowane 3 Lipca 2006 przez kvasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 oto moje temperatóry z everesta: płyta 30 procesor 32 aux 16 grafa 41 dysk 28 otoczenie procesora graficznego 31 czyli jak kuppie ten miernik to bede wiedział na 100% czy to zasilacz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Tak jak kupisz miernik, i zmierzysz napięcia podczas obciążenia i podczas braku obciążenia. To będzie wiadomo czy to wina zasilacza. Jak chcesz to poszukaj tabliczki znamionowej z (amperarzami lini 12 V 5 V to taka naklejka na zasilaczu) i napisz tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 o to co wyczytałem z owej naklejki: +3.3V +5v +12V -5V -12V +5Vsb 26.OA 30.OA 12.0A 0.5A 0.8A 2.0A podajcie mi link jak mozecie z allegro albo sklepu internetowego do w miare najlepszego miernika do 25zł bo ja sie na tym nie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 sparda napisał(a): o to co wyczytałem z owej naklejki: +3.3V +5v +12V -5V -12V +5Vsb 26.OA 30.OA 12.0A 0.5A 0.8A 2.0A podajcie mi link jak mozecie z allegro albo sklepu internetowego do w miare najlepszego miernika do 25zł bo ja sie na tym nie znam Pewne ze zasilacz nie wyrabia ma 12A na lini +12v czyli syf, kup se fortrona;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 to kupowac ten miernik czy jestes pewien ze to zasilacz i kupic nową zasiłke??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Miernik zawsze sie przyda do zmierzenia napiec, czasami i przy dobrych zasilaczach cos szwanku e i trzeba sie upewnic z napieciami. Na obecną chwile kazdy ci powie ze to zasilator, popatrz na odpowiedzi poprzedników;) Przecie to jakas firma kszok, amperarze mówią za siebie. Tak do około 100 zł to mozesz kupic to http://zenfist.pl/pID/208.htm lub takiego fortronika http://www.allegro.pl/item113420943_profes...20_4_sata_.html Poza tym odsyła do działu o zasilaczach: http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Kup miernik w jakmikolwiek sklepie elektrycznym koszt ok 20 zł. Nie potrzebujesz profesjonalnego ;) wystarczy najprostrzy. I zrozum zasilacz jest tutaj na 1 miejscu jako winowajca. Bez miernika nie stwierdzisz tego na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...