1xxx_xxx1 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Jako, że w ostatnim czasie napłynęło mi trochę gotówki, kupił nowy procesor (A64 X2) i grafę (x1900XT). Pozostała jeszcze sprawa zasilacza. Zostało mi jeszcze na ten cel max. 320 zł. I teraz pytanie do Was: który z powyższych PSU będzie najlepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziu Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Topower TOP-420P7 U12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 topower lub enermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 W takim razie wezmę Enermaxa ze względu na odpinane kable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Seasonic S-12 430w bedzie lepszym wyborem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Również brał bym Topower`a ale jako, że co użytkownik to inna opinia, w tym temacie, to napisze, że Tagan B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 http://www.awikomp.com.pl/sklep/product_in...roducts_id/3313 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Ten zasilacz prezentuje sie całkiem ciekawie, jednak marka jest mał oznana w polsce także ciężko coś o nim więcej powiedzieć. Ja przychylam sie do zdania wspaca i polecam Seasonic S-12 430w ze względu na b. silnalinei 12V i ciszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 marka malo znana w polsce dobre... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Żaden znany sklep nie sprzedaje tych zasilaczy, nie ma testów po polsku, więc jest mało znana w pl. Jeżeli masz ten zasialcz to może coś o nim napiszesz więcej an nie lolujesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Ten zasilator od ste3ana śmierdzi na kilometr FSP :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Jak to Ste3an zobaczy będzie ogień :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Żaden znany sklep nie sprzedaje tych zasilaczy, nie ma testów po polsku, więc jest mało znana w pl. Jeżeli masz ten zasialcz to może coś o nim napiszesz więcej an nie lolujesz :PBoze To jest fortron 700gls no wiem marka malo znana w polsce :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) niezłe monstrum :blink: za 350zł :blink: Technische Daten: +3,3 V: 36A +5,0 V: 30A +12,0 V: 15A +12,0 V: 15A +12,0 V: 15A +12,0 V: 15A -12 V: 0,8A +5Vsb: 2A edit trochę poszukałem i z czego zrozumiałem to AMACROX 400W to rzeczywiście Fortron GreenPower, a 650W to chyba Epsilon http://www.oc.com.tw/article/0606/readpfarticle.asp?id=5244 http://www.keben.net/info/?bc=80&pg=1&...mp;code=2174278 http://www.yamo.pl/yamo_amacrox_650.html http://www.iclub.co.kr/goods/component/pow...club_20953.html ps. proszę smnie poprawić jak się myle :) edit a AMACROX SILEPOWER to Fortron Blue Storm ?? ;) Edytowane 17 Lipca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 ciekawe zasiłki-moze ktoś by testnął- jak to było na stronie zenfista"fortronowska definicja ciszy' :lol: mam nadziejre,zę w tych droższych modelach to fortronowskja definicja zbliża sie do seasonicowej czy topowerowej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Po prawie dwutygodniowym użytkowaniu Enermaxa Liberty 400W jestem bardzo zadowolony. Napięcia w stresie trzyma wzorcowo (zmierzone miernikiem), mimo małej mocy nominalnej (400W) świetnie razdi sobie z A64X2@2.9GHz i x1900XT@690/1700. Mile też jestem zaskoczony głośnością, a raczej jej braku. Dzięki dużym radiatorom w swoim wnętrzu wystarczy, że wyntylator pracuje na niskich obrotach. I kolejna jego zaleta, czyli odpinane kable (wkońcu porządek :rolleyes: ). Szczerze polecam ten zasilacz każdemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Mówiłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 To ja też polecam :D :D :D, Też dwa tydodnie użytkowania i napiecia trzyma znakomicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Wracając do tego FSP co tam ste3an pisał to tu jest test http://www.matbe.com/articles/lire/308/for...watts/page5.php z modelem 500W :) Wydajne to to jest, ale pod obciążeniem robi się trochę głośno :? BTW. Jak widać w teście Seasonić robi miazge z konkurencji :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Sprawność <> wydajność tyle ci powiem. Że mocne Seasoniki są sprawne to wiemy. Tylko np. Antec potrafi pracować ciszej pomimo mniejszej sprawności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 A wyniki testu na to ... ... a no właśnie chyba nie trzeba nic dodawać :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 1xxx_xxx1 czy twój zasilacz reaguje na ręczną regulacje obrotów bo wtyczka co wychodzi z zasilacza ma 2 kabelki i chyba to starcza do monitoringu obrotów a nie regulacji?A tak wogóle to wchodzi na wyższe obroty przy zwiększonym poborze mocy u mnie w idlu chodzi 925obr no i jest cichszy od szefa hpc-420 produkcji sirteca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 A wyniki testu na to ... ... a no właśnie chyba nie trzeba nic dodawać :wink: pozdro Dobra głośność dla mnie to akurat najmiejszy problem, nie przeszkadza mi, też planuje wymiane zasiłki więc nie lepiej kupić tą zasiłke 650W niż enermax liberty 400W ? Są prawie w takiej samej cenie. Co o tym myślicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Żaden znany sklep nie sprzedaje tych zasilaczy, nie ma testów po polsku, więc jest mało znana w pl. Jeżeli masz ten zasialcz to może coś o nim napiszesz więcej an nie lolujesz :P Sorka,ale chyba nie umiesz korzystać z Googla.Do tego Seasonica jest dużo testów i to po naszemu.Sam mam ten zasilacz i jest naprawdę super. Dla przykładu. http://www.benchmark.pl/ tu jest bardzo duży test zasiłek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Dobra głośność dla mnie to akurat najmiejszy problem, nie przeszkadza mi, też planuje wymiane zasiłki więc nie lepiej kupić tą zasiłke 650W niż enermax liberty 400W ? Są prawie w takiej samej cenie. Co o tym myślicieTen FSP wciągnie nosem tego Enermax'a :) pozdro @mortex n/c :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) @mortex A ja myślę, ze Ty nie umiesz używać Mózgu. Mowa była o TYM zaśliniatorze. Lolu. Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 @mortex A ja myślę, ze Ty nie umiesz używać Mózgu. Mowa była o TYM zaśliniatorze. Lolu. Sorka,mój błąd. Nieźle wklejony link.A jak już coś to nie lolu tylko noobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 [ot] Ty mi nie mów co mam napisać, bo ja to dokładnie wiem. [eot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ten FSP wciągnie nosem tego Enermax'a :) pozdro @mortex n/c :lol: Też tak myśle chemi B-) co inni myślą na ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 to samo co ty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...