stach99 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (moze troche OT, musze sie wyzalic) mariush190 - tez mnie to wkurza, to uwalanie jaderek hehe wczesinej athlony i durony sie sypaly, teraz radeony i nf4 :( jak wczesniej AMD nie dawal oslony na jadro, to teraz nVidia nie daje, ATI chyba nigdy nie dawalo. wkurzajace jest to na maxa, prez to boje sie cokolwiek ruszac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Żeby w ATI uwalić rdzeń to byś musiał mieć magiczne zdolności manualne ;] Poprostu nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach99 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 dlaczego tak uwazasz? jak nie da rady jak da ? wystarczy zakladac radiator jakis inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Żeby w ATI uwalić rdzeń to byś musiał mieć magiczne zdolności manualne ;] Poprostu nie da rady. nawet nie masz pojęcia jak mój x600 ma mieciutkie te jajo. One poprostu pokruszylo sie w proszek tak drobny jak mąka. Wziełem sobie wsadziłem wąż do złączki, zaczełem delikatnie przykrecac palcami i nagle usłyszałem dzwiek jakbym po jądrze przejechał jakims kamieniem. Zdejmuje blok i patrze ze z boku jest troche uwalone a na białej, sylikonowej pascie widac takie ciemne grafitowe przebarwienie. Koniec OT :D Jak myslicie. Czy jak posmaruje ukruszone jajo pastą, która silnie przewodzi prąd to sie nie raspieXXli grafa? Mysle o tej pascie: http://www.allegro.pl/item116299990_najlep...ro_cooling.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach99 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 ja mysle ze moze cie prad ostro pokopac :) bo na tym jadrze jest wysoki amperarz, jakby ci przeszlo przez radiator, albo co do kompa to chyba spalony komp taki czarny scenariusz moj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 ja mysle ze moze cie prad ostro pokopac :) bo na tym jadrze jest wysoki amperarz, jakby ci przeszlo przez radiator, albo co do kompa to chyba spalony komp taki czarny scenariusz moj :) Niee, do miedzianego bloku wodnego. Ciekawe czy by poszło po cieczy do bloku na CPU :? Ale jak jądro jest ukruszone (jądro to tranzystory) to te obok są raczej nieaktywne. Wiec nie powinno trzasnąć. Ale to pozostawiam do opini "biegłych" w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach99 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 nie wiadomo co sie moze stac, jak cie stac to sprobuj:) jakby co to nowy sprzet zakupisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 nie wiadomo co sie moze stac, jak cie stac to sprobuj:) jakby co to nowy sprzet zakupisz Moze z czasem byłoby mnie i stac na nową, ale po co? I tak w styczniu zmienie grafe (jesli nie umrze wczesniej). Wole sie upewnic, ale jak widze to nikt nie zna odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Niee, do miedzianego bloku wodnego. Ciekawe czy by poszło po cieczy do bloku na CPU :? Ale jak jądro jest ukruszone (jądro to tranzystory) to te obok są raczej nieaktywne. Wiec nie powinno trzasnąć. Ale to pozostawiam do opini "biegłych" w tym temacie. jezeli psu ma zabezpiecznie to by sie poprostu wylaczyl, raz mi poszło 12v z molexa po wezach, blok tylko na cpu był i chieftec sie wylaczyl - czyli pewnie na procu jest masa......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...