Skocz do zawartości
Gość mariush190

Sporo Pytań Co Do Wc

Rekomendowane odpowiedzi

(moze troche OT, musze sie wyzalic)

mariush190 - tez mnie to wkurza, to uwalanie jaderek hehe

wczesinej athlony i durony sie sypaly, teraz radeony i nf4 :(

jak wczesniej AMD nie dawal oslony na jadro, to teraz nVidia nie daje, ATI chyba nigdy nie dawalo.

wkurzajace jest to na maxa, prez to boje sie cokolwiek ruszac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Żeby w ATI uwalić rdzeń to byś musiał mieć magiczne zdolności manualne ;]

Poprostu nie da rady.

nawet nie masz pojęcia jak mój x600 ma mieciutkie te jajo.

One poprostu pokruszylo sie w proszek tak drobny jak mąka.

Wziełem sobie wsadziłem wąż do złączki, zaczełem delikatnie przykrecac palcami i nagle usłyszałem dzwiek jakbym po jądrze przejechał jakims kamieniem. Zdejmuje blok i patrze ze z boku jest troche uwalone a na białej, sylikonowej pascie widac takie ciemne grafitowe przebarwienie.

Koniec OT :D

Jak myslicie. Czy jak posmaruje ukruszone jajo pastą, która silnie przewodzi prąd to sie nie raspieXXli grafa?

Mysle o tej pascie:

http://www.allegro.pl/item116299990_najlep...ro_cooling.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

ja mysle ze moze cie prad ostro pokopac :)

bo na tym jadrze jest wysoki amperarz, jakby ci przeszlo przez radiator, albo co do kompa to chyba spalony komp

taki czarny scenariusz moj :)

Niee, do miedzianego bloku wodnego. Ciekawe czy by poszło po cieczy do bloku na CPU :?

Ale jak jądro jest ukruszone (jądro to tranzystory) to te obok są raczej nieaktywne. Wiec nie powinno trzasnąć. Ale to pozostawiam do opini "biegłych" w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

nie wiadomo co sie moze stac, jak cie stac to sprobuj:)

jakby co to nowy sprzet zakupisz

Moze z czasem byłoby mnie i stac na nową, ale po co? I tak w styczniu zmienie grafe (jesli nie umrze wczesniej).

Wole sie upewnic, ale jak widze to nikt nie zna odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niee, do miedzianego bloku wodnego. Ciekawe czy by poszło po cieczy do bloku na CPU :?

Ale jak jądro jest ukruszone (jądro to tranzystory) to te obok są raczej nieaktywne. Wiec nie powinno trzasnąć. Ale to pozostawiam do opini "biegłych" w tym temacie.

jezeli psu ma zabezpiecznie to by sie poprostu wylaczyl, raz mi poszło 12v z molexa po wezach, blok tylko na cpu był i chieftec sie wylaczyl - czyli pewnie na procu jest masa.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi