Skocz do zawartości
Slayer

512 DD-R PC266 vs 256 DD-R PC 333 Mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra- olewam 512 MB-za dużo kasy :? Wynalazłem gościa, co ma pare sztuk pamięci 512 MB po 360 zł sztuka + koszty przysyłki na Allegro. Jednak wezmę ze sklepu www.simmtech.pl kości 256 MB PC 333 CL 2.5 za 212 zł- trochę mało....ale najwyżej sie dokupi później- na razie kasy nie ma :? Serwis na miejscu, gwarancja...no i najważniejsze- faktura- czyli starsi odpisują 20 % :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już nigdy nie kupie ramu na 266mhz i Tobie nie życze.Lepiej mniej ale 333 mhz.Czyli proca możesz ustawić na fsb 166 mhz i będze chodził równo z pamięciami.A jak kupisz takie 266 to i je trzeba będzie podkręcać a nie wszystkie tak się kręcą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już nigdy nie kupie ramu na 266mhz i Tobie nie życze.Lepiej mniej ale 333 mhz.Czyli proca możesz ustawić na fsb 166 mhz i będze chodził równo z pamięciami.A jak kupisz takie 266 to i je trzeba będzie podkręcać a nie wszystkie tak się kręcą.

moje cie kreca !!!!!!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....ja mam płytą jak widzicie- mam z góry ustawione częśtotliwości, a przy 166 FSB pewnie miałbym dobrze ponad 40 Mhz na PCI. Z resztą, nawet cheepobios nie przekracza tych 133 FSB, a w moim przypadku to tym bardziej nierealne, bo zkąd ja wezmę kasę na P 4?! Mogę mieć 100/200, czyli wykorzystaćDD-R 400, ale to kupa kasy ( 40% drozej niż DD-R 333). Mam czas do czwartku/ piatku z decyzją co do pamięci, więc proszę o jakieś konkretne wypowiedzi.

PS- DD-R 266 chyba odpuszczę sobie- za mała różnica w cenie, nawet w przypadku cen 512 MB. Żeby trochę uratować "honor" Celeronka musze mieć jak najleprze pamięci, czyli DD-R 400, ale czy nie szkoda kasy?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nie wszystko żarówka , co się świeci"

a w myśl tego przykład : składałem kompa - w zasadzie 2 kompy : oba na P4 2,0 + via P4B266 micro ATX (2 bank SDRAM + 2 bank DDR).

Jeden z braci chciał tanio , więc dostał 512SDRAM Kinstona + mniej markowe elementy typu grafika , monitor itp, a drugi się uparł na konkrety (grafika Winfasta , monitor LCD) no i na chama DDR - dostał 256MB pc266 Hynixa

Po uruchomieniu obu kompów doznałem szoku , bo :

- oba kompy takie same płyty , procki i grafiki (jeden Winfast GF4MX440 , drugi MINT GF4MX440)

- różnica w 3DMark2001 prawie 400 punktów na korzyść SDRAM 8O , gry dużo lepiej chodziły na SDRAM-ach

Dlaczego ???

Z góry mówię , że DDR Hynixa wsadziłem do swojego kompa - chodził idealnie , żadnych zwiech itp.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...