Arni Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 jakby to okazało się prawdą co ma3ek pisze to płyta by padła i to szybko :D już nie wspomnę o wersji ultra :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 chyba masz jakąś specjalną wersję Lainga :lol: Ewentualnie producent kłamie twierdząc, że niebieski kabelek służy do pomiaru obrotów. U mnie po podpięciu pod mobo/panel pokazuje normalnie obroty a przepływ nie spada :wink: u znajomych posiadaczy tej pompki jest tak samo... btw. masz ten niebieski kabelek przylutowany do środkowego pina we wtyczce 3pin ? :blink: Miałem w miejscu kabla żółtego, czyli 12V. Nie pasowało mi to więc przełożyłem na środkowy, odpowiednik czerwonego w normalnym wicherku. Ani na jednym ani na drugim nie miałem odczytu obrotów. jakby to okazało się prawdą co ma3ek pisze to płyta by padła i to szybko :D już nie wspomnę o wersji ultra :/Pompka jest zasilana ze zwykłego molexa 12V, jak próbowałem przełaczyć na 7V lub 5V to w ogóle nie wstawała. Po odbłaczeniu niebieskiego obroty spadły. BTW. Twoim zdaniem jak powinno wyglądać podłączenie kabelka niebieskiego? W miejscu czarnego, czerwonego czy żółtego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...