Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem SB live! CT4830 do moich Logitechów x-530 (wiem jest tylko 4.1) i nie moge odpalić tylnych głośników. Na integrze wszystko śmiga pięknie, a tutaj tylko 2.1 Próbowałem już wiele kombinacji orginalnych sterów i kx'ów. Nie mam juz żadnych pomysłów, gdzie może leżeć wina. Wie może ktoś, w czym tkwi problem?

Edytowane przez Amarith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Kupiłem SB live! CT4830 do moich Logitechów x-530 (wiem jest tylko 4.1) i nie moge odpalić tylnych głośników. Na integrze wszystko śmiga pięknie, a tutaj tylko 2.1 Próbowałem już wiele kombinacji orginalnych sterów i kx'ów. Nie mam juz żadnych pomysło, gdzie może leżeć wina. Wie może ktoś, w czym leży wina?

O ile dobrze pamiętam na oryginalnych sterach musisz wejść do Mixera i tam gdzieś w ustawieniach zahaczyć CMSS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Nie kapuje. To CMSS to jest od włączenia głośnika centralnego bodajże... Żeby mieć 4.1 musisz w mikserze ustawić spośród opcji headphones/5.1/4.1/2.1 i musi śmigać, możesz dla pewności ustawić w panelu/dźwięki że masz 4.1, noi czy napewno dobrze podłączyłes ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro zamieniam przód z tyłem i wtedy gra tylko tył to raczej podłączyłem dobrze. W sterach jest ustawienie trybu 4.1 tylko, że cały cza gra jak 2.1. I opcji CMSS nie moge nigdzie znaleźć. Byłbym wdzięczny jakbyś NoVVy albo kto inny dał linka do sterowników, gdzie ta opcja występuje. Może mam walniętą karte i dlatego, ale raczej na to nie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro zamieniam przód z tyłem i wtedy gra tylko tył to raczej podłączyłem dobrze. W sterach jest ustawienie trybu 4.1 tylko, że cały cza gra jak 2.1. I opcji CMSS nie moge nigdzie znaleźć. Byłbym wdzięczny jakbyś NoVVy albo kto inny dał linka do sterowników, gdzie ta opcja występuje. Może mam walniętą karte i dlatego, ale raczej na to nie wygląda.

Tu masz linka do softu i sterów do Live! (jest tam Play Center i uaktualnienia do niego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi