darkonpriv Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Witam. Dotarł wreszcie dziś do mnie zasilacz Topower 400P5U12, zadowolony podłączyłem go do kompa, uruchamiam maszynę i nic. Na płycie głównej świeci się zielona dioda a komp nie chce się włączyć. Zasilacz mam podłączony do płyty do gniazda 20 pinowego bo tylko takie mam, jest to płyta na socket A. Zmieniałem położenie przełącznika split-combined i bez zmian. Po podłączeniu starego codegena komp uruchamia się. Sprawdziłem Topowera jeszcze na dwóch płytach jednej z gniazdem zasilacz 20 pin a drugiej 24 pin, świeci się dioda na płycie i w zapalają się na chwilę diody na klawiaturz ale żaden komp się nie uruchamia. Czy to jest objaw uszkodzenia zasilacza czy przy podłączaniu tego zasilacza do kompa jest jakiś kruczek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 wychodzi na to z jakis uszkodzony zasilacz, daj go na gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Spróbój czy uruchomi sie bez mobo.. podlacz pod jakis cdrom i zewrzyj zielony kabelek w złączu atx z masą. jeżeli wystartuje to problem leży gdzieś indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...