Moses2 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Dzisiaj 'obudził mnie' dziwny problem z kompem. Komp chodził przez noc. Podchodzęz rana do monitora - chcę go włączyć ze standbyea a tu nic. Patrzę leda zasilania się świeci ale komp jak gdyby zwisł. Myślę jakaś zwiecha. Resetuje, a on nie chcę wystartować - chodzi o start z tym charakterystycznym bipem i wcyztywaniem parametrów. Do monitora nie dociera sygnał żaden. Rozkręciłem go, jedyne co zrobiłem to zasilacz wyłączyłem heblem z tyłu i załączyłem i... zaskoczyło. :blink: Efektem ubocznym było złe pokazywanie godziny zamiast 14 - 8.00 Nurtuje mnie pytanie, co mogło mu się stać i czy to coś groźnego? Czy jest się o co bać i czy coś się może psuć - np:bateria ? Za pomoc serdecznie dziękuję PS: Mój zestaw w mojej stopce Edytowane 14 Lipca 2006 przez Moses2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 mozliwe ze pada juz bateria biosu :) a koszt takowej to okolo 11 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodnikpl Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 No co ty :blink: Ja qpilem baterie KTS w zwykłym sklepie komputerowym za 5 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Przez bateryjkę nie zawiesiłby się na kamień w nocy; chyba że awaria bateryjki zbiegła się ze zwisem. Masz odpowiednio wszystko ustawione w "zasilanie"? Nie przeszedł do hibernacji przykładowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moses2 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Przez bateryjkę nie zawiesiłby się na kamień w nocy; chyba że awaria bateryjki zbiegła się ze zwisem. Masz odpowiednio wszystko ustawione w "zasilanie"? Nie przeszedł do hibernacji przykładowo? No nie chodzi o to, że on potem się nie chciał "z resetu z palca" w ogóle odpalić ponownie - no i ten przeskok godziny daje do myślenia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 A mi się zdaje że sprzęt zaszalał i się zawiesił na amen pomogło tylko wyłączyć od prądu. Mi się kiedyś też tak zdarzyło i te 6h przesunięcia to to ile wisiał. Więc spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Ja tak mam jak go zle skrece i np. jak kiepsko timingi(alphy) ustawie. chodza wiatraki a monitor nie odpala. wystarczy power off porzadny zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...