Skocz do zawartości
P_iotrek

Ocz El Ddr Pc-4200 Platinum Edition

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,prosze o pomoc w ustawieniu tych pamieci na plycie DFI.W tej chwili pracuja w ustawieniu na auto z fsb na 218.Procesor chcialbym puscic na 11x250=2750(sandiego 3700)razem z pamieciami.Timingi przy 218 ustawione mam 5-2-2-1,5.Jezeli ustawie fsb na 250 to komp nie chce sie uruchomic mimo ze daje timingi 10-4-4-3.Standardowe timingi to 8-3-3-2,5.Z gory dziekuje za podpowiedzi.

post-17662-1153658565_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci masz PC-4200 DDR533 czyli 266MHz na def ustawieniach powinny biegać( DFI i z tym może być róznie).Ustaw wszystko na default(podstawowe timingi również) i jedź od 220MHz w górę co 5-10MHz i znajdź maxa.

Zrób zrzut ekranu z A64- Tweaker przy których pamięci osiągają maxa na def ustawieniach(wszystko na def). :)

Poza tym to chyba TCC5 i nie wiem skąd ten pomysł ustawienia 1,5-2-2-5 1T??

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,na default to komputer nie wstaje.Zlozylem kompa odpalam ,instaluje windowsa i wywalalo caly czas.Przestawilem Cl na 3 i windows zainstalowal sie.Narazie stabilnie chodzi z timingami 5-2-2-1.5.W takim razie jakie ustawic timingi dla pamieci TCC5??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napięcie za duże jeśli to TCC5 to 3,0V bym nie przekraczał (z nawiewem).

Vdimm 2,8V przy tych ustawieniach które podałeś nie wstaje na HTT 200MHz ? Jaki masz zasilacz?(sorka nie doczytałem chief-420 powinin dawać radę)

Bios zmień na nowszy oficjalny. :)

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci ustawione na def(2,5-3-3-8 ) i komp nie wstaje na HTT 200MHz? ,a na 1,5-2-2-5 218MHz wstaje ?

Witam,dokladnie tak sie dzieje,moze napiecie dla pamieci bylo zamale 2,6 v i jak zmienilem na Cl3 to wstal.Teraz chodzi przy FSB 218 5-2-2-1,5 na napieciu 2,8v.

Tutaj piszesz że nie wstaje. :blink:

Napięcie za duże jeśli to TCC5 to 3,0V bym nie przekraczał (z nawiewem).

Vdimm 2,8V przy tych ustawieniach które podałeś nie wstaje na HTT 200MHz ? Jaki masz zasilacz?(sorka nie doczytałem chief-420 powinin dawać radę)

Bios zmień na nowszy oficjalny. :)

Witam,jaki bedzie najlepszy bios?Na HTT 200 wstaje na 2,8v.Teraz uciekam do pracy,jutro sie odezwe.

A tutaj że tak(wstaje),to już zamieszałeś. :blink:

Bios 623 lub nowszy oficjalny.Alphy masz z ustawienia 260MHz(możesz próbować zaostrzać),napiecia 3,0V bym nie przekraczał,chciałeś 250MHz;powinny robić na 2,8-2,9V(alphy j/w). :)

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,na HTT200 timingi na default wstaje z napieciem 2,8v a jak napiecie jest default (2,6v)to nie chce wstac.

Witam,czesto po jakiejs zmienie w biosie uruchamia mi sie aplikacja "dumprep 0-k".Jak windows sie zaladuje to po kilku sekundach jak ta aplikacja sie uruchomi to komp sie restartuje i musze uruchomic go w trybie awaryjnym i wylaczyc to w narzedziach konfiguracji systemu.Nie wiem juz o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi