Krizz Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Witam Nurtuje mnie jeden problem. Kiedy ostatnio odlaczylem naped CD, ze zdziwieniem zauwazylem, ze moj w2k prof pl zamiast ladowac sie "normalnie" w czasie ok 2 min (od power on, automatyczne logowanie), znacznie przyspieszyl i wstal w czasie ponizej minuty 8O ... Czy ktos mi wytlumaczy, jak naped CD moze spowalniac start systemu w tak znaczacy sposob? (hdd na ide1, cd na ide2, reszta w konfigu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 He he to ciekawe bo jak ja odłącze cd roma to mi się system o wiele szybciej ładuje :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Hehe :) Yoshi a przeczytales o co gosc pytal?? :D A czemu tak cd-rom spowalnia bootowanie to niewiem, byc moze ze jego sterownik dlugo sie laduje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 zawsze tak było z moich doswiadczeń wynika że zależy to od płyty głównej to znaczy że płyta szuka czegoś w cd na jednej płycie wolniej nainnej szybciej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Windows jest takim dziwnym systemem, że zawsze przy uruchamianiu sprawdza czy czegoś nie ma w CD. Proces ten może zająć nawet do 10 i więcej sekund. W Win98 radą na to było utworzenie w katalogu windows pustego pliku "winstart.bat" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...