Rysiu512 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Witam Od niedawna działa nowe stowarzyszenie o nazwie Polski Projekt BOINC - propaguje ono wykorzystanie wolnej mocy obliczeniowej naszych komputerów oraz budowę pierwszego polskiego projektu działającego oczywiście na platformie BOINC. Strona internetowa stowarzyszenia znajduje się pod adresem www.polskiprojektboinc.vel.pl Co myślicie o naszej działalności? Może ktoś z Was jest w stanie wesprzeć nas w tej inicjatywie. Z niecierpliwością czekam na Wasze odpowiedzi. Rysiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Mnie osobiście średnio, albo raczej mało podobają się tego typu "nowe" pomysły, które raczej skazane są na niepowodzenie. Po pewnym czasie komuś się czegoś "odechce" robić, przejawiać inicjatywę i nici ze wszystkiego. Poza tym jeśli jakiś portal jest od wszystkiego, a widzę tam wątki odnośnie wszystkich projektów, to zazwyczaj jest do niczego ;). Dla mnie przetwarzanie rozproszone to możliwość wykorzystania moich procków, co by się nie marnowały i przy okazji rywalizacji z innymi przy otrzymywaniu kredycików, nic więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiu512 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Dla mnie przetwarzanie rozproszone to możliwość wykorzystania moich procków, co by się nie marnowały i przy okazji rywalizacji z innymi przy otrzymywaniu kredycików, nic więcej. Doskonale Ciebie Free rozumiem ale jedno nie koliduje z drugim. Może w Waszym zespole są osoby, które by się do nas przyłączyły - Wasz zespół przecież by nic na tym nie stracił. Po pewnym czasie komuś się czegoś "odechce" robić, przejawiać inicjatywę i nici ze wszystkiego. W naszej ekipie nie ma takiej opcji B-) A co Founder zespołu o tym myśli? Może jednak warto :huh: Edytowane 27 Lipca 2006 przez Rysiu512 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Może zanim nasza energetyka ma kłopoty to narazie zawiesić przetwarzanie rozproszone? Unikniemy sytuacji, że nam wszystkim wyłączą kompy :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 atomel lepiej zacznij liczyc z nami bo widze ze masz na czym hehe :) a energetyka da rade :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Według mnie ciekawy pomysł. PWODZENIA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 PPB już zajmujemy się jakiś okres czasu i idzien nam coraz lepije, lecz niestety strasznie powoli ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiu512 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Oby do przodu... Stania w miejscu z pracami nie preferujemy <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Narazie ta wasza strona mało rozwinięta, za słabo opisane projekty. O optymalizacjach też niewiele widziałem. Mam nadzieję że w przyszłości będzie lepiej :) Osobiście chętnie bym policzył czasem coś bardziej pożytecznego od seti@home. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Odwiedź stonę naszego Teamu. Tam masz wszystko opisane ładnie, duży art o optymailizacjach ;) http://www.boincatpoland.org/ Edytowane 28 Lipca 2006 przez Simek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiu512 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 No jeżeli już polecacie team to ja zapraszam do siebie - mało osób ale zawsze coś ;) - link masz w mojej sygnaturce. A jeżeli wolisz większy team to polecam wypowiedź poprzednika - B@P. Ale nie schodźmy z tematu... Coś Waszego Foundera nie widać :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 No jeżeli już polecacie team to ja zapraszam do siebie - mało osób ale zawsze coś ;) - link masz w mojej sygnaturce. A jeżeli wolisz większy team to polecam wypowiedź poprzednika - B@P. Ale nie schodźmy z tematu... Coś Waszego Foundera nie widać :unsure: po 1 - przeczytaj regulamin - nie mozna miec linkow w sigu (wiem, dziwne ;] ), ale mzoesz dac ten link w dziale prezentacje i podlinkowac w sigu ten temat. po 2 - kiedys probowalem u nas przeforsowac liczenie czegos lepszego, ale nikt nie chcial, wszyscy tylko seti, a to malo ambitne jest. Wiec poprostu seti licze dla ppc, a reszte (w sumie 10 projektow, glownie ralph rosetta, einstein, climat) dla b@p - tez wyjscie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 No to chyba wiem czym teraz będe się bawił, o ile mnie to wciągnie :) Rysiu512 - ten link coś nie bangla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...