Skocz do zawartości
Spentany

AGP x4/x8

Rekomendowane odpowiedzi

cze

niedlogo wpadnie mi w lapy plytka z AGP x4/ x8 czy to znaczy ze AGP x2 nie bedzie obslogiwane?

jaka jest roznica miedzy AGP x2 a x4 (oprocz wiadomej przepustowosci :lol: ), chodzi mi o to czy np. na AGP x4 nie jest zapodawane wieksze napiecie itp..

czy na taka plytke moge smialo zapodawac karte na AGP x2 ?

thz za oswiecenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro juz jestesmy przy AGP to ja dolacze swoje pytanie :)

Mam plyte MSI KT4V i nie moge uruchomic AGP x8 ... w BIOS'ie mam do wyboru x1 x2 x4 a x8 nie ma :?

Moja karta graficzna to GF4 440MX 128DDR - zdaje sie ona nie obsluguje AGP x8 ...

Czy to jej wlasnie zawdzieczam to ze nie moge wybrac tego AGP x8 ? - BIOS'a na plycie mam

najnowszego jaki byl (niedawno flashowalem)

Pozdrawiam serdecznie :)

Bulinek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kwestii , czy na AGPX8 można włożyć kartę AGPX2 - nie byłbym do końca pewien , bo np na SOLTEKU 75FRV , przykleili czerwoną naklejkę , na której pisze po angielsku :"Nie stosować kart AGPX2 - płyta może zostać uszkodzona"

A co do tryby AGPX4 / AGPX8 - nie da się go włączyć , jeśli karta nie jest AGPX8 , a poza tym , np u mnie , mam w biosie nieaktywną zmianę AGP - po zmianie grafiki np na GF4Ti4600 mogę zmieniać AGPX2 / AGPX4 - Radka tylko spod Windy , na zakładce sterownika mogę zrobić na AGPX2/4/8

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...