Skocz do zawartości
brunneriusgreyna

Bios Problem, Już Mi Ręce Opadają...

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek, wiem, wiem, powinno być w dziale dotyczącym płyty A8N5X, no i tam jest, tylko, że bez odzewu.

Może tutaj ktoś mi pomoże.

Chodzi o to, że chciałem zaktualizować sobie bios. Ale ani awdflash ani asus update mi na to nie pozwalały, bo twierdziły, że mam bios od A8N SLI Premium. Masakra, bo płytke mam od kilkunastu dni i to był pierwszy zgrzyt. Postąpiłem jak mówi instrukcja, uruchomiłem kompa przytrzymałem alt f2 (w napędzie oryginalna płyta cd ze sterownikami) i ZONK!!

Automatycznie sflaszowało mi do najnowszego z płyty biosu od A8N SLI Premium i koniec kropka!! Pojawiły się jakieś nowe (nieaktywne) opcje w biosie i kaplica. Nawet logo mam teraz od innej płyty. Co zrobić.

Czy istnieje możliwość nadgrania biosu bez pytania o poprzednią wersję? Czy jest jakaś linia poleceń do awdflash, bo jak daje mu /? to mi wyświetla tylko dwie opcje [zapisz stary] [nagraj nowy] in inglisz.

Pomóżcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz tez uzyc uniflash'a zamiast awdflash'a.

http://www.uniflash.org/

No, ale chipsetu mojej płyty (NF4) nie ma w support cośtam list, czy to zahula, czy raczej coś "z dymem puszcze"?? Pisze tam też, że nie działa z Nforce2 więc pewnie z NF4 tyż nie.

No lae ja tu jestem ciemnozielony, powiesz, że mam się nie martwić to zaraz po spróbowaniu awdflash *.rom /f wypróbuje tego "uniflaszera"

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolobos jesteś wielki :)

/f zadziałało i mam znów, a właściwie w końcu, bios od A8N5X.

Dzięki wielkie!!

szanownI moderatorzY: Można zamknąć, dziękuję :)

Edytowane przez brunneriusgreyna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi