klonpl Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Jakie głośniki wybrać do zintegrowanej karty dźwiękowej (ASUS P4P800) Czy lepsze będą 2.1 czy 5.1? Proszę o podanie ewentualnych modeli. Cena do 400 zł. Obecnie posiadam Creative Inspire P380 2.1 i denerwuje mnie w nich bas jest bardzo niedokładny. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez klonpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczi Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zmień temat na konkretny. Opisz dokładnie problem z niedokładnością basa. 2.1 lub 5.1 - zależy do czego potrzebujesz - chcesz postawić na jakość 2.1 lub jakieś 5.1 - też by nie były złe. Jednak nie wiem, jak ze zgodnością 5.1 na zintegrowanej (AC'97)?, ale IMHO powinno być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ja proponuje to http://allegro.pl/item117919519_kino_domow...txt_f_vat_.html . Może nie są to zwykłe głośniki do PeCeta i droższe o 100zł ale jakość brzmienia i bas + mega głośność :D czynią je niedoścignionym wobec głośników do pc pozatym nawet jeśli masz zintegrowaną karte muz. stereo to jak do tego to podłączysz sprzęt rozprowadzi sygnał na 5głośników tzn. oddzieli mowe i da je na centralny itp. sam to mam jako głośniki więc polecam :) . Pozdro. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 nie bedziesz mial dokladnego basu w komputerowych zestawikach musialbys wydac ze 600 zl na dedykowanego suba aby miec dobry bas albo 2000zl minimum na kolumny aby miec dokaldny basik oczywiscie dochodzi do tego odpowiednie zrodlo bo zintegrowana dzwiekowka wywali z siebie posklejana papke a nie bas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ja proponuje to http://allegro.pl/item117919519_kino_domow...txt_f_vat_.html . Może nie są to zwykłe głośniki do PeCeta i droższe o 100zł ale jakość brzmienia i bas + mega głośność :D czynią je niedoścignionym wobec głośników do pc to jest jakiś low-endowy plastik-fantastik który sie sprzedaje w supermarketach. Jakość jak w tracerach 5.1 więc wiesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonpl Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 nie bedziesz mial dokladnego basu w komputerowych zestawikach musialbys wydac ze 600 zl na dedykowanego suba aby miec dobry bas albo 2000zl minimum na kolumny aby miec dokaldny basik oczywiscie dochodzi do tego odpowiednie zrodlo bo zintegrowana dzwiekowka wywali z siebie posklejana papke a nie bas Bardzo mi pomogłeś :| ________________________________________________________________________________ ____________________ Co sądzicie o tych dwóch zestawach Logitech Z-4e, Creative I-Trigue L3400 który lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Z3e moim zdaniem będą odpowiednie... Z4 prawdopodobnie niczym się w odsłuchu nie różnią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonpl Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 To dlaczego Z4 są droższe ? A creativy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) To dlaczego Z4 są droższe ? A creativy ? Praktycznie - nowszy model, technologicznie - 3 małe głośniki wysokotonowe zamiast jednego. Z3e kosztują 235 zł i są moim zdaniem optymalne - różnicy raczej nie słychać, a troche kasy w kieszeni zostaje. Creativy - zbyt wiele negatywnych opinii żeby rozwazac ich kupno. Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...