SanChin Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) zamierzam kupić dysk twardy o pojemności 320GB, i jak na razie moją uwagę przykuł WD Caviar SE 320GB SerialATA/300 7200 rpm 8MB cache jak w przypadku tego dysku wyglądają temperatura, głośność działania i prędkości?? może polecicie mi inny powyżej 249GB w cenie od 300 do ~400zł?? Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez SanChin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ja bym zamiast tego WD polecił Seagate 300GB z zapisem prostopadłym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ja bym zamiast tego WD polecił Seagate 300GB z zapisem prostopadłym.Ja też :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 moze troche ot, ale dlaczego wszyscy proponuja teraz kupowanie dyskow od seagate z zapisem prostopadlym? czy jest z tego jakas korzysc poza tym ze mozna produkowac dyski o wiekszej pojemnosci? jak na tle np. barracuda 7200.10 16mb/sata2/ncq 250gb wypadaja samsung 7200rpm, 8mb, sata2, ncq czy wd sata2 wdk2500ks 16mb bez ncq, o tej samej pojemnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ja też :) :blink: fajnie a gdzie mozna kupic Seagate 10 300GB??? Chyba chodziło o 320GB :wink: Baracudy z zapisem prostopadłym są przedwszytskim szybsze od konkurentów, gdzie jest zastosowana technologia zapisu równoległego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 zmieniłem trochę pytanie, może teraz ktoś będzie mi w stanie pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...