Skocz do zawartości
silver_pl

Notebook, Nowy Lub Używany, Do Internetu I Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie znam się zbytnio na laptopach, dlatego proszę o pomoc:

Szukam mocnego laptopa (moze być uzywany) głównie do internetu, ale także chciałbym pograć w najnowsze gry, nie na najlepszych detalach, ale tak zeby bylo cos widać ;)

Moje wymagania, to na pewno: 1 GB pamieci i dysk min. 100 GB, karta sieciowa + bezprzewodówka, matryca najlepiej kolo 15-17", nagrywarka DVD, procek na pewno intel Core Duo i dobra grafika, chciałbym abyście podali mi jakies propozycje na które warto zwrócić uwage ;), może być z ebay.com, takze uzywane.

Co do ceny to chciałbym wydać okolo 5 do max. 6,5 tyś. zł, interesuje mnie tez kupno na amerykanskim ebayu, bo mam mozliwosc przywiezeinia go z tamtąd ;)

Pozdrawiam.

PS. Nie zalezy mi zbytnio na dotatkach.

PS.2. Gdzie kupie najtaniej w USA laptopa, tzn. ebay, czy moze jakis jest tani sklep internetowy ??

Edytowane przez silver_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno pytanko :D

w USA mozna sobie w sklepach internetowych składać samemu laptopy (wybierac do nich podzespoly), narazie patrzylem na HP i ASUSA, HP ma nawet fajne promocje, mozna trochwe pooszczędzać ;), ale nie znalazłem niczego takiego na stronie ASUSA - mają taki konfigurator ?? - jak tak to proszę o linka, najlepiej jeszcze tez do paru innych firm

PS. U jakiego producenta jest możliwość kupna miedzynarodowej gwarancji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Nie znam się zbytnio na laptopach, dlatego proszę o pomoc:

Szukam mocnego laptopa (moze być uzywany) głównie do internetu, ale także chciałbym pograć w najnowsze gry, nie na najlepszych detalach, ale tak zeby bylo cos widać ;)

Moje wymagania, to na pewno: 1 GB pamieci i dysk min. 100 GB, karta sieciowa + bezprzewodówka, matryca najlepiej kolo 15-17", nagrywarka DVD, procek na pewno intel Core Duo i dobra grafika, chciałbym abyście podali mi jakies propozycje na które warto zwrócić uwage ;), może być z ebay.com, takze uzywane.

Co do ceny to chciałbym wydać okolo 5 do max. 6,5 tyś. zł, interesuje mnie tez kupno na amerykanskim ebayu, bo mam mozliwosc przywiezeinia go z tamtąd ;)

Pozdrawiam.

PS. Nie zalezy mi zbytnio na dotatkach.

PS.2. Gdzie kupie najtaniej w USA laptopa, tzn. ebay, czy moze jakis jest tani sklep internetowy ??

Wynika z tego ze w gre wchodza 2 modele DELLaE1505 oraz E1705

Poszukaj w sklepach e-cost.com, tigerdirect.com, zipzoomfly.com i jeszcze jakies tam byly ale juz nie pamietam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno pytanko :D

w USA mozna sobie w sklepach internetowych składać samemu laptopy (wybierac do nich podzespoly), narazie patrzylem na HP i ASUSA, HP ma nawet fajne promocje, mozna trochwe pooszczędzać ;), ale nie znalazłem niczego takiego na stronie ASUSA - mają taki konfigurator ?? - jak tak to proszę o linka, najlepiej jeszcze tez do paru innych firm

PS. U jakiego producenta jest możliwość kupna miedzynarodowej gwarancji ?

Z tego co wiem to bardzo dobry konfigurator ma dell i w dosc atrakcyjnych cenach mozna poskładac sobie maszynke idelanie odpowiadajaca naszym wymaganiom.

Jesli chodzi o gwarancje miedzynarodowa to na pewno ma ja ASUS ;) i jest ona na standartowym wyposazeniu :blink:

Edytowane przez torque8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mwaloos : koles chce moc zagrac w najnowsze gry a ty mu wyjezdzasz z Dellem E1505 ze zintegrowanym badziewiem w postaci GMA 950?! Ja wiem ze lansujesz znajomy sklep, ale sa tez inne marki niz Dell a ty z uporem maniaka wszedzie wstawiasz te propozycje jako idealny i najlepszy wybor.

@silver pl : ja bym polecal cos od Asusa albo Toshiby, u nich nie powinno byc problemu z miedzynarodowa gwara a za taki hajs spokojnie wyrwiesz cos z przynajmniej X1600 (Asus) albo GF7900(Toshiba).I wg mnie to jest lepszy wybor niz Dell.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze mwaloosowi chodzilo o to ze w tym sklepie mozna sobie tez dobrac inna konfiguracja, np do e1505 dolozyc x700...?

Z dellem jest problem z ta extra platna gwarancja, ale i tak brałbym ta firme, kwestia gustu.

http://cgi.ebay.com/Dell-Inspiron-E1705-2-...1QQcmdZViewItem

to tak rzucilem z powietrza, napewno jest cos tanszego... jak dla mnie marzenie, tylko nie mam tyle kasy na lapka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze mwaloosowi chodzilo o to ze w tym sklepie mozna sobie tez dobrac inna konfiguracja, np do e1505 dolozyc x700...?

I przez przypadek mial w swoim sigu wlasnie link do tego sklep? <_<

Ja nie twierdze, ze Dell jest kiepski, sam go mialem i generalnie nic do firmy nie mam. Ale sa lepsze, bardziej oplacajace sie rozwiazania a juz na pewno, gdy ktos podal takie a nie inne wymagania co do lapka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widzisz a ja uwazam ze w przedziale 4500-6000 najlepiej kupic inspirona 17" z dobra karta graf. I tak bm doradzal, a jak ktoś nie chce się bawić w gwarancje to Toshiba.

oczywiscie wiem ze ten link byl w sigu ale akurat ten sklep imo oferuje konkurencyjne nawet w stosunku do allegro ceny. i mozliwosc zmiany konfigu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz sobie jeszcze na tego lapka: http://www.karen.pl/KatItem.asp?id=undefin...KatItemCId=3804 (tutaj recka http://www.notebookreview.com/default.asp?...Fujitsu+Siemens ). Dell to to nie jest, ale maszyna też mocna a z pełną, 2-letnią gwara w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dell Inspirion 9400 + GF 6800Ultra

GF6800Ultra nigdy nie byl ani w Dellu 9300 ani 9400. Byl GF6800 (9300) lub 7800 (9400), teraz dodali tez 7900. Oczywiscie mowa o nowych laptopach, bo oczywiscie mozna bylo sobie go samemu upgradeowac (wymienic na 6800Ultre itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi