CriXu Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam Sprzet taki jak w podpisie :) Buda duza wiec moge wrzucic cos wiekszego ale warunkiem jest aby bylo ciche!!! a zastanawiam sie nad: 1. Scythe Ninja Plus +12cm wiatraczek (puszczony na 900 obr/min) 2. Thermaltake Big Typhoon 4 in 1 3. Pentagram Freezone QVC-100 Cu+ Co tym myslicie??? Ktory przypasi do mojego sprzetu oraz zmiesci sie w obudowie :) Ewentualnie prosze o inne propozycje bo moze troszke przesadzilem... Dodam ze lubie cisze :) w kompie mam kilka wiatrakow (1x 12cm; 3x 8cm; 2x 9,2cm - wszystko puszczone na minimum :P) Czekam na odpowiedzi Pozdrawiam Ps. ewentualnie cos takiego: THERMALTAKE SILENT TOWER CL-P0025D ALL IN ONE Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) z tych 3 to oczywiscie ninja:D Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez maciek2107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Tez jestem z ninją :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Albo BT, albo Ninja. Ja mam BT i moge Ci polecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 do tego procesora najlepszy bedzie pentagram, dlaczego? ninja chlodzi najlepiej z tego zestawienia, ale ma problemy z zejscie ponizej 45*C, zbyt duze opory wynikajace z konstrukcji, opory przy laczeniach materialow natomiast pentagram to jeden duzy uksztaltowany kawalek miedzi, z mniejsza iloscia ciepla lepiej sobie poradzi, ale to tak do 100wat, pozniej bedzie jednak lepszy ninja, o Tt nic nie powiem bo nie mialem ale przejechalem sie juz na tej firmie... przy tym procku polecam pentagrama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 HAHA jeden duzy uksztaltowany kawalek miedzi , to sa blaszki skrecone z bardzo duza sila i wyglada jak jeden kawalek medzi , tylko Ninja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) HAHA jeden duzy uksztaltowany kawalek miedzi , to sa blaszki skrecone z bardzo duza sila i wyglada jak jeden kawalek medzi , tylko Ninja czlowieku ja o tym wiem, zreszta studiuje na metalurgi metali niezelaznych, nie oswieciles mnie, ale dzieki takiemu skreceniu opory styku zostaly zminimalizowane dzieki temu listek styka sie z powierzchnia procka i zarazem oddaje cieplo, w ninji masz inna konstrukcje, masz opory przy podstawce oraz przy laczeniu heatpipe'ow z listkami to powoduje ze pewna ilosc ciepla w postaci energii pozostaje przy procesorze i w kolejnych etapach przekazywania ciepla, co nie znaczy ze ninja jest slaba, ale to co mowie jest oparte na zabawie roznymi coolerami i uwierz mi ze jedno jak i drugie mialem w rekach oraz wiele innych zabawek a Twoja wypowiedz ma na celu jedynie oczernienie mnie... dzieki jesli natomiast proc ma byc przekrecony na jakies 2800 conajmniej wtedy lepszym wyborem bedzie juz ninja, duzo tez zalezy od napiecia itd nie mowiac juz o dual core itp wazne tez jest typ chlodzenia w budzie, czy jest wentyl z boku scianki - wiele parametrow Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Nie chcialem oczerniac ,Przepraszam :oops: , ale jesli uczysz sie takich rzeczy to wypowiadaj sie poprawnie bo nie jest to uksztaltowany kawalek miedzi :) , ;) PEACE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 pominallem tlumaczenie tego bo nic to nie wnosilo, ale chodzilo mi o jednolitosc, temu takie proste slowa ;) jesli chodzi o sam proces przerobki plastycznej to nie jest to skrecane tylko nazwal bym to nadaniem jakiegos zgniotu w formie bliskiej wyciskania no ale nie widzialem tylko przypuszczam, bo na to jest wiele sposobow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Dziekuje za pomoc :) zdecydowalem sie na ninje :D wlasnie wymienilem procda na Opterona 146 wersje 2850Mhz (1,45V) i Ninja powinna sie ladnie spisac... Zastanawiam sie tylko czy pamieci wyciagna :( chyba jednak nie :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...