ZEUS Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Mam małe pytanie płytę mam jak na podpisie ona na chipset nie posiada wiatraczka tylko taki radiator dosc wysoki problem polega ze temp na połnoczny chipset jest 48~52C i nie mam podkręcony FSB (tylko mnoznik) czy to jest normalne???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 pewnie sprawdzasz to w jakims programie, który myli temperatury procka z temp chipsetu - pewnie na procku teraz masz ponizej 30C hehe - taka sytuacja jaką opisujesz jest praktycznie niemożliwa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 przy temp 50C NB by sie na 99% spalilo, wiec jak juz napisal iNtEnSe czujniki ci sie pomylily ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 nom, jak mialem msi to bylo ok, a odkad mam abita myli mi temp. wlaczyl;em program i widze temp proca 25*C :P jaki bylem hepi (wczesniej dolozylem wnetyl na chlodnice:>) patrze, a chipset 39*C :P eeeee wchodze do biosu (no kurde cos nie tak :>) a w biosie na odwrot :> wiec wszystko ok :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 moja płyta ma czujniki wiele wiec przedstawie ponizej co i jak Procesor -> cujnik ASUS 4 (CPU diode) 44C Mobo NB -> ASUS 2 47C Mobo SB -> ASUS 1 32C Grafika -> ASUS 3 (wolny na kabelku) 46C No i jest tez czujnik ASUS 2 CUSL2 ale nie wiem oco z nim chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 A i jeszcze jedno moze wiecie jak ustalic jaka jest rzeciwista temperatura bo np wziąłem do buzi tego wolnego czujnika (na kabelku) no i pokazywał ze gotuje się (46C) :-) więc obniziłem temp o 10 stopni aby pokazywał mi miej wiecej prawdziwą temperature Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...