Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

przed pojawieniem sie gta3d miałem proca jak pisze poniżej.

nic sie nie wysypywało, nie zawieszało itp....

sprawdzałem sobie wytrzymałośc proca na fifie 2002 , nie używałem quaka 3 areny bo doszłem do wniosku że bardziej zrzera sprzęt fifa.

Quake 3 po podkręceniu mi chasał a fifa sie wieszała :(

.....teraz po ukazaniu sie gta3d mój celeron 800@1040 musiałem obnizyć o 10 MHz. Wiem że to nie jest dużo ale zawsze cosik :), a zastanawiające jest to że wiatrak mam dość spory na procku !

..... NAPISZCIE NA JAKICH PROGRAMACH LUB GRACH SPRAWDZACIE PROCA I KARTE BY WSZYSTKO CHASAŁO BEZ ZWISA (bo 3dmark2001 jest do bani)

dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w zeszłym roku podkręcałem celka 366@ 550 :). Chłopak przechodzł niezliczone ilości 3dmarków ,q3 można było grać godzinami i nic. Ale jak odpaliłem Diablo 2 to zwykle po chwili nie dawał rady i wywalało gre :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YOSHI_80 masz racie ! cpustability test nie ruszał mi procka !!! tylko go masował !:).....gta3d dopiero pokazało pazurki, dlatego postanowiłem narazie obniżyć proca do 1030 :)

U mnie podnosi temperature o okolo 11C, mniej niz UD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu wcale nie chodzi o to co bardziej proca wygrzeje 8) tu chodzi o pewnee operacje na ktorych proc sie "pomyli" i tak mozliwe ze takich nie napotka w np. q3 ale juz np. na winzipie napotka i....zwisior dlatego nie ma idealnego testera chyba ze ktos zrobi program laczacy wszystkie podstawowe funkcje kompa a takie cos jest ...malo mozliwe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego nie ma idealnego testera chyba ze ktos zrobi program laczacy wszystkie podstawowe funkcje kompa a takie cos jest ...malo mozliwe :)

PC Mark 2002 wykonuje wlasnie takie rozne zwykle operacje, kodowanie do mp3, pakowanie zipem itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...