Mr_Elvis Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 witam, próbuję od pewnego czasu bezskutecznie dotrzeć do opinii w necie na temat tego modelu, jedyne co znajduję to jakieś szczątkowe, nic nie wyjaśniające informacje w innych tematach na tym forum. Mało kto jak do tej pory pewnie się w niego zaopatrzył a jego premiera przeszła jakoś tak bez echa ;) Po tym jak Benq Fp91gp został wycofany przez producentów ze wszystkich sklepów w związku z tą domniemaną wadą obrazu nie podlegającą gwarancji (ciekawe czy ktokolwiek trafił na te feralne egzemplarze, bo sporo opinni o tym BenQ się naczytałem i nikt nic takiego nie pisał) to teraz Sony wydaje się atrakcyjną alternatywą, bo ma teoretycznie lepsze parametry i dodatkowo jest tylko jakieś 60 zł droższy. Wczoraj męczyłem na gg sprzedawcę z krakowskiego Siriusa - mówił, że w ciągu najbliższych 2-3 tygodni będzie nowa dostawa od BenQ i wyjaśni się czy ten model 91gp wróci na sklepowe półki, to samo pisali ze sklepu zadowolenie.pl. Sirius natomiast właśnie zachwalał tego nowego Sony, tymbardziej że u nich jest teraz na promocji. Pewnie sporo osób pytało o BenQ i obniżyli cenę Sony co by ich jak najwięcej sprzedać ;] Ciężko wypowiadać się na temat monitora, którego się nie widziało i chyba tylko w Apollo jest tak, że można obejrzeć włączony monitor przed zakupem. W takiej sytuacji potrzebuję bezstronnej opinii jak się ten monitor ma do BenQ. Może jakieś fotki z przodu ekranu i z kątów ktoś dałby radę zrobić - chciałem wiedzieć na ile parametry Sony są prawdziwe i przy jakim kącie tak naprawdę obraz zanika. Potrzebuję monitora do photoshopa, wiem że za taką cenę nie kupię nic idealnego, ale nie chcę żadnych przekłamań kolorów -_- Każda inforacja byłaby naprawdę cenna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...