Łuceek Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Witam niedawno nabyłem płytke z nazwy tematu i dziwni mnie niezmiernie kontroler sata mam podłączonego samsunga hd160GBJJ Sata2 pod czerwone sloty (czyli z mostka ULI).Na starym Asrocka 939Dualsata2 Burst speed wynosił około 270MB/s zaś na Asusie 170MB/s Kombinowałem w różny sposób zmieniałem ustwaienia w biosie z emulacji Pata na AHCI mode wgrywalem drivery podczas instalowania Windy i nic nadal 170 dlaczego????? ( oczywiście controller jest ustawiony na Sata mode) POMOCY :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 wszystko działa poprawnie, Burst speed nie ma wpływu na wydajności dysku dopóki nie spada poniżej 80~90MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuceek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 to w takim razie skąd takie różnice między tymi płytami??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...