ZielonyTBG Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam wszystkich.Potrzebna mi pilnie pomoc przy systemie Windows NT.Jest to komputer w pracy więc MUSZE go jutro uruchomić. Jest to stary komp z Celeronem 500mhz i grafą ATI Rage lub jakąś S3,lecz nie pamiętam dokładnie.Jest tam zainstalowany Winows NT z service packiem 6.Oto problem(poważny jak dla mnie)Zostało zmienione odświeżanie z 75hz na 80hz i monitor zgasł.W biosie śmiga,ładowanie systemu też jest ok,ale gdy załaduje stery to gaśnie.Widocznie jest to zbyt wysoka częstotliwość odświeżania i poprostu gaśnie.Przy starcie systemu naciskałem F8 ale nic nie wyskoczyło.Nie wiem czy ta winda ma taką możliwość jak tryb awaryjny.Nie wiem jak to przywrócić do poprzedniego stanu.BARDZO licze na waszą pomoc jak to można w miare szybko i łatwo naprawić :oops: :mur: Błagam was. Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez ZielonyTBG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 podlacz inny monitor i zmien odswiezanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 w awaryjnym odinstaluj stery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 w awaryjnym odinstaluj steryAle jak wejść w awaryjny.Czy w NT też należy trzymać F8,bo mi w ten sposób się nie udało. Nie mam możliwości podłączyć innego monitora.Prosze o dalsze sugestie. Dzięki za zainteresowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 No to pewnie F12 ;) Zapewne będzie to któryś z klawiszy pomocniczych więc próbuj od F1 - F12 ;] POzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 No to pewnie F12 ;) Zapewne będzie to któryś z klawiszy pomocniczych więc próbuj od F1 - F12 ;] POzdro Mam nadzieje że się uda wejść do awaryjnego,bo jak nie to będe wisiał. :wisielec: Może ktoś coś jeszcze podpowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 niepamietam ale moze spacja cos da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 No i zrobione. :D Nie pomógł żaden "F" tylko tak jak napisał Hipoll(tylko troche późno)była to spacja.Lecz nie jest to tak jak człowiek nauczony.Nie widziałem żadnego trybu awaryjnego itp.Były tylko dwie opcje typu:L-uruchomić normalnie i D-uruchomić z ustawieniami domyślnymi.Wybrałem to drugie i wstał. B-) Chyba nic nie pomyliłem,a jak już to tylko troszke.Ale stresa miałem bo ważne sprawy były na kompie,który był dość mocno potrzebny. Dzięki wielkie za pomoc.Pozdrawiam wszystkich. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...