Zippi Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witam, Ostatnio kupilem do swojego kompa ram 2x128mb SDRAM, 133MHz, Sync, Cl3 [sAMSUNG].W mobo mam jeszcze wpieta jedna kość 256mb, 133MHz, Sync, Cl3 firmy "ramos". Przy pierwszym uruchomieniu kompa wszystko działa, system odpala, nie ma żadnych problemów. Lecz już po restarcie bios nie robi memory checka i Xp'ek nie chce odpalić [przy ladowaniu xp'ka pokazuje sie na 1sek blue screen z jakas informacja, którą nie zdązyłem odczytać :( ]. Poniżej zamieszczam screeny z CPU-Z. Na 1 screenie = kość firmy Ramos 256mb Na 2 i 3 screenie = kości SAMSUNGa, każda po 128mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmm moze te twoje ramy "gryza" się z tymi od kumpla. Wyciągnij twoje "ramosy" (:lol2:) i włoż te 2x128. Btw nie dałeś zadnych scr ;) Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez M@St3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zippi Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 hmm u mnie screeny sa :D ale jak nie dzialaja to link = http://zippi48.w.interia.pl/ram.htm Mialem jeszcze 256 SDRAM ale jakies ECC Reg. Podczas bootowania wykrywal mi tylko ramosa 256mb a w CPU-Z pokazywal mi ze mam 512ram. Ale postaram sie pozyczyc 512+256 SDRAM ecc reg i zobacze czy mi bedzie chodzilo :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zippi Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Pozyczylem od kumpla 512 MB PC 133 REG SDRAM na kościach HYNIX'a firmy "Transcend" i 256MB PC 133 REG SDRAM też firmy "Transcend" ale już nie na kościach HYNIX'a :/ Włożyłem obie pamięci do PC, lecz nie zauważyłem zmian. XP uruchamia się tak samo jak na "ramosach" 256mb.Może gry nieco szybciej się ładują... :/ Pod tym linkiem są screeny ram z CPU-Z http://zippi48.w.interia.pl/ram2.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...