Skocz do zawartości
Nick126

Różnica Miedzy Dualem A Jedną Kością

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka jest różnica w wydajności pamięci w dualu i w przypadku gdy mamy jedną kość??

Myślałem nad zakupem 2x512 800mhz(corsairy xms2). Albo 1x1Gb 800mhz(jakiej firmy? i później dokupić jeszcze jedną 1-gigówke.

Proszę o odpowiedź i pomoc w wyborze ;)

edit: czym sie różni XMS2 od Twin2x ??

Edytowane przez Nick126

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak bym kupował 1x1Gb a potem dokupiłbym kolejny to najlepiej bym tak wyszedł :)

Teraz zauważyłem, że XMS2 są do pojedynczych, a Twin2x do duala. Czy jeżeli kupie XMS2 teraz i później dokupie jeszcze jedną kość będą działać w dualu ? Czy musiałbym kupić teraz jednego Twin2x ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak bym kupował 1x1Gb a potem dokupiłbym kolejny to najlepiej bym tak wyszedł :)

Teraz zauważyłem, że XMS2 są do pojedynczych, a Twin2x do duala. Czy jeżeli kupie XMS2 teraz i później dokupie jeszcze jedną kość będą działać w dualu ? Czy musiałbym kupić teraz jednego Twin2x ??

Jak sam powiedziałeś XMS2 są do singla więc nawet jeśli dokupisz drugą taka samą kostkę to dual to nie będzie :) Najlepiej kup tego Twin2x :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sam powiedziałeś XMS2 są do singla więc nawet jeśli dokupisz drugą taka samą kostkę to dual to nie będzie :) Najlepiej kup tego Twin2x :wink:

Bzdura! Ja mam 2 różne kości (BLITZ + Twinmos Twister) i chodzą w dualu aż miło. Czy pójdą zależy od szczęścia, ale przy takich samych kostkach jest duża szansa, że będą szły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle zrozumiałem sorki. Chodzilo mi o to że jesli włozy 2 takie same kostki a plyta nie osbluguje kanalu dual to pamiec bedzie chodzila w trybie single ;] sorki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli włozy 2 takie same kostki a plyta nie osbluguje kanalu dual to pamiec bedzie chodzila w trybie single

Dual obsługuje chipset albo procek, dawno dawno temu były z tym problemy, a tej chwili różne rozmiaru kostek, ich ilość (np. 3), czy producent raczej nie wpływają na to że dual kapryśnie się nie włączy... więc luz moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M@St3R - w Heyah zrobili promocję, to widzę, że sobie pleciesz trzy po trzy?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A wracając do duala to kiedyś miałem 2x 512 Hynixów D43 (to co mam teraz [;) + 2x 256 Elixirów (sprzedane już dawno) i śmigało w dualu przy 4 kostkach na ASUS'ie P4P800SE :)

A co do tematu to lepiej kupić tą kostkę 1 GB i później dokupić 2 taką samą ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi