Skocz do zawartości
Golish87

Laptop Do 2000$

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki laptop moglibyście polecic za ta cene? Ma on sluzyc przede wszystkim do pracy, ale byloby fajnie miec na pokladzie jakas niezintegrowana karte graficzna. Interesuja mnie raczej panoramy - max. 15,4". Czas dzialania i wyglad jest dla mnie dosc istotny... toshiba, dell???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim do pracy a karta ma byc niezintegrowana? No to chyba jakas nowosc. Chyba ze praca = granie. Poza tym chlopie - wiecej szczegolow. Nie pisz ze max 15,4 bo ktos ci podrzuci panorame 10" i co tez bedzie dobrze? Napisz dokladnie do czego ma sluzyc, a nie ze do pracy. Poza tym dodaj czy na czyms specjalnym ci zalezy, czy ma miec jakies specyficzne zlacza itd. Wloz wiecej wysilku wlasnego przynajmniej w napisanie tego posta bo nikt tu za ciebie ani nie bedzie gdybac co bys chcial ani tym bardziej nikt nie poszuka jak nie bedzie wiedziec czego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. W zestawie najchetniej widzialbym Intel Core Duo T2400 (1.83GHz), ale nie wiem czy bardziej oplaca sie troche doplacic i miec T2500 (2.0GHz). Jest jakis powazny przyrost wydajnosci? Druga sprawa to RAM - zależy mi na 1Gb na jednym slocie. I tu znowu pytanie: czy 667MHz działa na tyle lepiej od 533, ze warto wydawac wiecej kasy? A jesli chodzi o ta nieszczesna karte graficzna, to po prostu chcialbym, zeby laptop potrafil "udzwignac" jakies nowesze gry (nie zalezy mi na super efektach). Byloby fajnie, gdyby matryca miała 14,1 albo 15,4" i miała jakies lepsze rozdzielczosci (SXGA?) - wydaje mi sie, ze panorama ma wiecej zastosowan (filmy, word itp.). A propos wejsc i innych "pasci" to chyba klasycznie... 2-3 usb, wejscie na lana, pcima (czytnik kart mile widziany).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze skoro budzet podales w $ to i zakup bedzie dokonywany w USA. Tak więc za 2kilo$ ja bym zaproponowal to :

14'1" - Asus W3j (core duo 1,83+1gb+x1600 256+100gb)

minusy : WXGA i brak PCMCIA (jest ExpressCard)

15" - Asus V6j (core duo 1,66+1gb+100gb+gf 7400)

minusy : nie panorama ale za to SXGA (1400x1050) + slaba grafika (chociaz juz nie integra)

15,4" - ewentualnie Asus V1j w sumie idealny bo 15,4 panoramka ale z WSXGA, X1600 spokojnie do gier wystarczy. Nie wiem tylko jak z dostepnoscia i cena w USA, w UK jest za 1230 GBP http://www.nexus13.com/productcart/pc/view...p;idproduct=527

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo spodobał mi się Asus V1J, ale nigdzie nie moge znalezc ceny w $. Natrafilem przypadkiem na cos takiego... co prawda jest to 17, ale jej parametry (poza dyskiem) robia na mnie masakryczne wrazenie!

Zdecydowalem sie jednak na cos innego: Sony Vaio SZ220B!

13.3"

Core Duo 1.83 GHz

1 GB ramu 533 MHz

120 GB HDD 5400 ob.

NVIDIA GeForce Go 7400 128mb

Nie widzialem go co prawda na oczy, kupno zlecilem bratu, ktory chwilowo przebywa w NY. Cena dosc atrakcyja: z podatkiem 1840$. W Polsce stoi za ok. 10tys, wiec mysle, ze interes sie udal. W sumie to komp dla ojca i zalezalo mu na mobilnosci, wydajnosci i porzadnym wykonaniu. Grafika nie jest najlepsza, ale mysle ze badziewie to tez nie jest. 29.09 zaczne testowac i na pewno zrobie recke! Co ciekawe ten model jest nastepca SZ110B, ktory w USA zszedl jak cieple buleczki. Jak na razie dopatrzylem sie tylko jednej zmiany - 120GB zamiast 100GB (mala rzecz a cieszy).

Tu jest video "recka".

Edytowane przez Golish87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi