sasser Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 To chyba w takim wypadku nie mogłem uszkodzić pamięci dając za wysokie napięcie, bo max u mnie to 2,34 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Mogłeś :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Czyli w takim razie nie przekraczać 2.1 V? W sierpniu jadę do serwisu na przedłużenie gwarancji na kompa to załatwię z nimi ten RAM, bo komp resetuje się nawet przy zastosowaniu takiego chłodzenia: Edytowane 25 Lipca 2008 przez sasser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 słuchaj, u mnie resetował się przy 2,35, 2,25, a przy 2,15v jest ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) Dałem takie napięcie i jest zmiana: komputer juz się nie resetuje, ale zawiesza w podobny sposób. :P Następne pytanie: ile MHz przeciętnie można wyciągnąc z tych pamięci? Max chodziły mi na 432, ale teraz nie próbowałem znowu po wgraniu nowego biosu. Tak czy owak, są walnięte. Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez sasser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Mały ot.. nie nabijaj postów jeden pod drugim tylko edytuj poprzedni i dodaj pytanie ... My nie wróżki jedne lecą ledwo na standardzie a inne dobijają do 1000Mhz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Dostałem wczoraj kompa z serwisu i okazało sie, że te resety to nie wina pamięci, tylko było coś z grafą. A co do pamięci, teraz chodzą na 866 MHz (4:5) prz napięciu 2,295 V. Zastanawiam się jeszcze, na jakich są kościach. Według tego mam coś z tego: Aeneon AET93F30D, Elpida, Micron D9GMH (GX22GB6400UDC). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Na pewno nie micron D9GHM. On nie potrzebuje 2,295V do 866MHz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 W tej chwili mam 876 MHz przy napięciu 2,115 V, ale jeszcze nie testowałem stabilności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zrobia te pamieci cos kolo 1100 ? W sumie mozesz zdjac radiator i zobaczyc na czym sa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Chyba, że kości remarkowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfurm Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Witam to ja przedstawie swoj problem. Najpierw co jest w kompie: Core2Duo E6750 Asus P5B Asus radeon 4850 corsair 550W Geil Ultra 2x1GB CL4-4-4-12 800MHz Zalman CNPS9700 Mialem procek podkrecony do 3.3GHz przes przestawienie FSB do 417MHz. Pamieci dzialaly na 1:1 czyli 833MHz przy timingach 4-4-4-12. Wszystko hulalo spokojnie i stabilnie, zero problemow. Jakis czas temu wymienilem grafe i zasilacz na to co widac wyzej i zaczely sie dziwy dziac. po wlaczeniu BIOS zaczyna piszczec: 1 dlugi 3 krotkie (test pamieci nie przeszedl) po czym zazwyczaj sie resetuje i uruchamia normalnie. A czasem siedzi i nic nie robi, czarny ekran. Jak juz sie uruchomi to przechodzi wszystkie testy bez problemow (memtest, orthos). Odkrecilem procka na 333MHz i pamiec na 666MHz i uruchamia sie bez problemow. Przestawilem pamiec na 833 prz FSB 333MHz i uruchamia sie bez problemow. Podsumowujac: dziala na 833MHz przy magistrali 333MHz a nie dziala (dziala ale troche dziwnie) przy magistrali 417MHz. W zasadzie jakiekolwiek zabawy z FSB powoduja ten sam blad BIOSU przy czym komp sie uruchamia lub tez nie. Jakies koncepcje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Ja mam GX22GB6400UDCA /4.0-4-4-12 @ 1.9 ~ 2.4V/ i faktycznie są na Micron D9GMH (B6-3) działają w okolicach 1000 przy v2.2-2.3 wczesniej miałem problem bo orthos wywalał błedy wina okazało sie za niskie voltage NB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 zapodaj zrzut z cpu-z ;) (i jaki woltaż) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Sorry że to trwało aż 2 m-ce, miałem sporo zaliczeń na uczelni, oto ostanie moje wyniki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad85 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zastanawia mnie czy ktoś próbował się bawić bardziej zaawansowanymi timingami, u mnie ustawione są jak na zdjęciu. Zabrał bym się za inne prócz 4-4-4-12 ale nie wiem jak je ustawić, więc mam na automatyczne, ale boję się, że są ustawione do wartości rozpoznawanych przez Bios czyli 5-5-5-15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Tak u mnie chodzily na 4-4-4-12 nawet 4-3-3-12 ale nie chce mi sie zmieniac jade na 5-5-5-15 i tez jest dobrze:) co do mojej plyty to opcje pamieci ma strasznie rozbudowane, z polowy nie korzystam wogole bo nie wiem co to.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad85 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 No właśnie ja też nie znam się na tym, dlatego pytałem, może ktoś tu się bawił zaawansowanymi timingami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) Znalazłem na zagranicznym forum że poszły na takich timingach:) PC6400 Ultra 800+ 3.0-3-3-8 @ 1.8~2.3V / GX21GB6400PDC / GX22GB6400PDC a co do zaawansowanych timingow kiedyś pisałem do nich i dostałem to:) Edytowane 13 Marca 2009 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal162 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Wiatm. Czy ktoś ostatnio wysyłał swoje ramy na reklamacje. Ciekawi mnie czy dostaje sie nowe sztuki czy tez juz nie sa one dostępne i jest zwrot gotówki. Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chester76 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam. Ja mam od niedawna z tymi pamiątkami problemy. Może ktoś ma jakiś pomysł na ich rozwiązanie. A mianowicie, po przesiadce z Athlona x2 3600 na Athlona X4 630 komp jest niestabilny, występują bluescreny lub w trakcie pracy następuje nagłe zamknięcie losowych aplikacji. Mój komp to: Asus M3N HD/HDMI (ostatni dostępny BIOS), Athlon X4 630, 2 x 1GB GEIL 800 4-4-4-12 dual channel, Gforce 8800, zasiłka OCZ 500W, Windows7. Wszystko pracuje na nominalnych ustawieniach a po włożeniu starego procka problem znika. Testowałem wyższe i niższe napięcia na ramach i na procku. Z nowym prockiem GoldMemory wykazuje na jednej z kostek błędy a na starym procku nie. Te same kostki działają poprawnie na innym kompie a wkładając do mojego np. 2x 1GB Patriot też komp działa poprawnie. Wszystkie napięcia są OK. Wcześniej ramy pracowały bez zarzutu dwa lata na Asusie M2N-SLI Delux który padł od rażenia pieronem:) Czy można jeszcze coś spróbować zrobić, oprócz kupna innych pamięci? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 asus i wszystko jasne....ja na tych podstawowych płytach asusa też z geil ultra miałem problemy - pamięci ani na 1.8 ani na 1.9 nie były stabilne(więcej płyta nie miała:) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...