damian1711 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Kupilem w zeszlym tyg tego palita 6800gs 128/128 i....cos chyba jest nie tak. Karta zachowuje sie dziwnie i patrzac na testy i to co pisza inni wypada gorzej. Mam athlona xp 2600@2800, 512ddr, ASRock K7VT4A Pro, zasilacz Huntkey hk-400ap 400w. W 3dm 03 bez o/c na sterach 91.31 mam 9500-9600pkt po o/c ok. 10300. gosc od ktorego kupilem na bartku2800+,512ddr non o/c mial 10500... Tak mi chodzą gry: gothic2:NK 1024x768 w miescie na max detal mam ~15fps morrowind: 1024x max detale i tez ok ~15-20 doom3 HQ, 1024x i w sredniej wielkosci pomieszczeniach spada do ~30 Q4 HQ.1024x pomijajac ze ramu mu brakuje jak sie wchodzi do pomieszczen to i tak po doladowaniu w wiekszych pomieszczeniach spada do ~30 Wszystkie gry bez AA i anizo. Jak widac te wyniki nie sa najlepsze...tymbardziej ze wg. testow i tego co pisza ludzie, w d3 w tej jakosci powinno byc 100fps. q4 z 70, a gothic i morrowind powinny chulać jak szalone! Ja rozumiem ze RAMu nie mam duzo ale w tak starych grach napewno go nie brakuje! Z drugiej strony karta potrafi dac rade: FEAR, 1024x , wszystko na MAX,soft shadows, anizo 4x i jest plynnie! PREY 1024x(gra wyglada ladniej niz d3 i q4) 1024x highest, anizo4 i plynnie! TOCA3 1024x wszystko na MAX, plynnie HL2 lost coast, na MAX,brakuje ramu ale jak doczyta to plynnie, choc moglo byc lepiej. starsze gry: Q3,anizo 16x, aa 16x,max, na najwiekszych mapach >200fps Wolf:ET, max detail, na radarze z trawką - 140fps I teraz powiedzcie mi co jest nie tak?Dlaczego "brzydszy" d3 chodzi mi gorzej od "ladniejszego" preya? (ciekawostka- prey wykrywa na autodetec wszystko max, doom3 i q4 na minimum) Dlaczego Gothic i morrowind tak slabo? kumplowi na podobnym sprzecie jakos chula. Probowalem juz wszystkiego, format,win2k,winXP,zabawy w biosie (aperture size- najlepiej nowe gry na 256chodzą, agp voltage, agp speed,sciagniety najnowszy bios, itd) Sterami tez sie bawilem. Kolega nawet wpadl z 512ram i testowalem. Prey,fear na MAX chodzi jeszcze lepiej (zero wczytywan). Ciekawie jest z BF2, otóz z 512mb wykrywa mi na minimum detail ale gra sie w miare plynnie na medium, kiedy dolozylem ramu wykryl na srednie i gralo sie plynnie, co ciekawe zwiekszylem wszystko na MAX,+anizo i AA i gra chodzila moze 5-10%max gorzej. ogolnie plynnie tylko widzac cala mape z helikoptera spadalo do ~20. patrzac na wyniki tych testów http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=971 ja wymiekam. Karta ponoc jest sprawna,skoro gosc od ktorego kupilem tyle wyciagal w 3dm03, a w dooma gral 1024,max,AAx4 i 60fps (tyle jest tez w testach). Zasilacz jest tez dobry, procek i ram tez raczej. Typowałbym mobo...nie wiem, nie wyrabia czy jak? Poprzednio mialem gf3 128mb i szczerze przyznam ze d3, morrowind czy g2 chodzily w sumie tak samo. HELP!! W czym może byc problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek_KB Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 W niczym. Karta ma pamiec 128bitowa wiec...nie ma co sie spodziewac po niej cudow. Kiedys tez mialem 6800 (12p6v 430/910) i w doomie zdarzaly sie momenty gdzie fps spadal do 30. Morrowind mi przy maks detalach tez mulil tzn bylo te 20 kilka fps na poczatku gry po wyjsciu statku, ale to chyba norma :) Gothic 2 przy maksymalnych ustawieniach skacze mi na tym co w podpisie...wiec ta gierka ma "troche" pod tym wzgledem niedopracowany engine. Wszystko jest w porzadku, niczym sie nie przejmuj tylko korzystaj z mocy karty :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 a sformatowałeś dysk i do nowa wgrałeś winde ??? ja nei miałem róznicy po 9550 jak na 9800 wsiadłem spróbuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) rożnice w aukcji i tutaj to pewnie mobo, optymalizacje, stery, tudzież dobre ramy na niskich timingach, natomiast do starych gier używaj starych sterowników - powinno być lepiej :wink: Edytowane 1 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1711 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 michal -format robilem Grzesiek moze i ma 128bit ale testowano juz ta karte w porownaniu do palita 256/256 i roznice byly zauwazalne dopiero przy rozdzialkach wiekszych od 1024 z AA i anizo,poza tym 256 mial nieduzo wiecej pkt w 3dm wiec ta szyna nie jest problemem.Zreszta 7600gt jesli dobrze pamietam tez jest 128bit a daje rade =D Ale chyba macie racje z tą wydajnością,do d3 nie chce mi sie instalowac starszych sterownikow ale nowsze gry hulają. dzis testowalem serious sama 2 i na auto-detect, wszystko max,AA medium,anizo 8x i srednio 40-50 klatek a jaka grafa ;D wlaczylem tez NFSa MW i tez na max pieknie chodzi, dla samej grafy chcialoby sie przejsc jeszcze raz ;D A co do gothica i morrowinda to chyba faktycznie wiecej nie bedzie. Czytalem troche o g2 i ludziom na lepszych sprzecie w khorinis klatki ostro lecą wiec to wina engine'u Aaa zapomnialem wspomniec o najnowszych Ghost reconie, auto detect- max detail, anizo 4, aa off i jak mialem 1gb ram gralo sie plynnie. Chcialbym zeby wypowiedzial sie jeszcze tutaj jakis wlasciciel takiej samej karty, jak chodza gry w porownaniu do moich wynikow i bede mogl spac spokojnie =D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...