Zajdzik Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Witam Pytanie może i troche głupie ale dla mnie dość ważne. Czy można zasilacz postawić w budzie "do góry nogami"? pytam się bo mam w zasiłce 2 wiatraki 1 wciąga ciepłe powietrze znad procesora w zasiłke a drugi to powietrze jeszcze cieplejsze (ocieplone samym zasilaczem) wyżuca na zewnątrz. A ja chciał bym zrobić by jeden wiatrak wciągał zimne powietrze z tyłu, chłodził nim zasiłke (zamiast ją podgrzewać) i nastepnie wyżucał je u góry - wszystko z pominięciem ciepłego powietrza w budzie (nim nie musze się przejmować bo mam bardzo dobrą cyrkulacje tam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Tak można i nic mu nie będzie ja mam tak pół roku i nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 nic się nie powinno stać. Trzeba pamiętać wtedy o ostrożności: może wtedy coś wpaść do zasilacza, zatrzymać wentylator, jeśli to będzie coś metalowago to nawet zwarcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 nic się nie powinno stać. Trzeba pamiętać wtedy o ostrożności: może wtedy coś wpaść do zasilacza, zatrzymać wentylator, jeśli to będzie coś metalowago to nawet zwarcie.Hmm, szansa na takie zdarzenie wynisi mniej niż trafienie "6" w lotto. W obudowach midi zasilacz jest tuż na 'sufitem' a w bigach nad zasilaczem znajdują się zwykle kable/chłodnice. Nic co by mogło wpaść do zasilacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Autor tematu chce raczej wyrzucić powietrze na zewnątrz, a nie do środka budy, ja tak zrozumiałem, jeśli obruci go w midi obudowie, to wylot (góra) będzie zatkany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Autor tematu chce raczej wyrzucić powietrze na zewnątrz, a nie do środka budy, ja tak zrozumiałem, jeśli obruci go w midi obudowie, to wylot (góra) będzie zatkany.A to się zgadzam. Taki zabieg w przypadku midi tower'a to raczej męczarnia dla PSU. Big tower natomiast nie stanowi żadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Mi sie wydaje ze autor tematu chce tam wyciac tez dziure :D Wiec wszystko bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...