Xtreme Addict Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Widzę, że poradziłeś sobie z ułożeniem bloczka na GPU, ale mnie by osobiście taki układ przeszkadzał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 @wozaq: napisz coś więcej o pompce, jak się spisuje (wibracje, hałas itp.). Warto wydać te dwie stówki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Kompletnie jej nie slychac, wibracje jak to w pompce, ciezko mi powiedziec, nie mialem z zadna inna do czynienia, ale wystarczy gabka i nic nie czuc. Badzo pomaga obrotowy wylot, dzieki czemu mozna sobie ja ulozyc niemal jak sie chce. Ja jestem bynajmniej zadowolony, jedyne co moze ewentulanie przeszkadzac to troche rozlozysta konstrukcja (dlugi wlot i wylot) przez co moze sie nie wszedzie zmiescic. EDIT Przy okazji moge co nieco powiedziec o temperaturkach w idle (wszystko posmarowane Ceramique, 2xAkasa na ok. 850obr./min): NB bylo na zalmanie + Akasa 44-46st jest 34-36st czyli spadek o okolo 10st GPU bylo na Accelero X1 48-50st jest 38st czyli spadek tez mniej wiecej o 10st Proc Tu jest najciekawsze bo DFI (SG) u mnie lubi najbardziej pokazywac temp rzedu 38st, czy to na AC czy teraz na WC :) Wiec lepiej temp wziac z coretemp, i tak... bylo wlasnie 38st w SG jest tez 38st LOL przy czym coretemp pokazuje okolo 34st, ale porownania nie mam, bo na AC coretemp nie odpalalem... Edytowane 28 Września 2006 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Minęło trochę czasu, więc co nieco musiało się pozmieniać w budzie :D Pokrótce wymienię tutaj co zmieniło się w WC i w środku budy: Zrobiłem wreszcie zamocowanie na pompkę, wykorzystując cztery śruby i fabryczne punkty mocowania w pompce. Jest ona teraz po prostu nasuwana na śruby, wszystko wytłumione gąbką, pompka też obklejona, żeby zbytnio nie rzucała się w oczy :) Dzięki temu nic mi się nie wala na dole i mogę spokojnie przenosić kompa. Dodatkowo zlikwidowałem wlot na dole budy i zamiast tego zainstalowałem jednego Papsta w miejscu koszyka na dyski. Większość budy została wyklejona matami Spire. Zlikwidowałem też jedna wentylator z tyłu. Wykorzystałem też blaszkę z Accelero do chłodzenia pamięci na GTXie, radiatory to Coolermaster. Teraz jest dużo chłodniej :-P Akasy na chłodnicy są teraz przykręcone przez gąbkę, jest dużo mniej wibracji. Widać też trójnik :) Dla zainteresowanych, zdjęcie XG1 zamontowanego w poziomie, bo poprzednio nie było tego zbytnio widać :-P I zdjęcie całości, jak też widać, trzecia Akasa powędrowała nad grafikę, zamontowana na gąbce i przytrzymywana wężem :-P I to by było narazie wszystko :D Edytowane 10 Czerwca 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 http://img296.imageshack.us/my.php?image=p...84resizexo5.jpg Nie odpowietrzyles bloczka Misia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 LOL, rzeczywiscie powietrze wlazło nie wiadomo kiedy. Trza bedzie zrobic co trzeba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Najprawdopodobniej to była przyczyna: Rozszczelnił się Cube na NF4, nie wiem jak długo to się działo, ale widać, że się powoli sączyło :-| Wczoraj to pełno powietrza miałem. Sam się dziwię, że jeszcze wszystko działa. Musiałem wszystko rozebrać i i uszczelnić i poskładać na nowo. Na razie jest chyba OK, zobaczymy po kilku dniach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 A no zdarza się :-P wydaje mi sie ze powinno byc juz ok :) fajne wc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 a czemu to on taki zmasakrowany jest przy tym "uchu" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Woda tak postąpiła z nakrętka i podkładką. To się nazywa korozja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Wszedlem przez link do Twojego tematu z podpisu, wiec mam nadzieje, ze to najswiezsza rewizja :) Napisz jak Ci sie sprawuje pompka po tych paru miesiacach, polecasz ja? Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam! Po wielu perypetiach, zawinionych i niezawinionych przez mnie, na co złożyło się między innymi: a)przedziurawienie chłodnicy b)zalanie połowy płyty głównej c)zgubienie mojego zamówienia na chłodnicę w x4pro d)jak się odnalazło to powiedzieli, że nie mają i nie będą mieli przez dłuższy czas e)dziurawa chłodnica przysłana z PC-TUNING f)cały proces reklamacyjny g)kłopoty z kurierem bo niby im się samochód zepsuł h)i ostatecznie: kłopoty z odpowietrzeniem wszystkiego... ...co zajęło łącznie ponad 3 tygodnie, miło mi zaprezentować Wam ostateczną na tę chwilę wersję chłodzenia na C2D :D Więcej fotek dam jak mi się aparat naładuje :D Zmiany: -nowa chłodniczka NexXxoS XTREME a na niej 3x AKASA -własnej roboty radiatorki na mosfety (pocięzty box z AMD) -nowy Cube na NB, stary powędrował na SB -kątowe złączki na grafice -nowy system chłodzenia pamiątek na grafice (dwie blaszki z dwóch stron, jedna oryginalna, druga z Accelero) -nowe odpowietrzenie -i przez te 3 tygodnie oczekiwania maznąłem budę w środku i z tyłu na czarny mat :D Czekam na opinie :wink: Edytowane 10 Czerwca 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ładnie :] Pokaż jak się prezentuje w uv :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Poł GPU-NB koszmar, daj jedną prostą na GPU i będzie ok. Duuuużo pracy nad kablami ;) I schowaj jakoś te katody, aha czy to jest izolacja na dolnej krawędzi budy :?: :P Ale radiatorki na mosfety fajne. Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 To jakieś złudzenie optyczne, czy ten wąż z nb na grafikie dziwnie jakoś idzie... ? Fajna obudowa B-) Czekam na więcej zdjęć :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makar06 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Fajne WC:)Podoba mi sie.Może jakieś fotki w nocy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 wozaq, na grafie zamiast kątowej złączki od NB daj prostą, skrócisz wąż i pozbędziesz się tego wygibasa. Kable i katody faktycznie nie wyglądają najlepiej w takim stanie, tą górną mógłbyś wrzucić pod belkę pod zasilaczem. No i ta izolacja na dolnej krawędzi... Fajne chłodzenie mosfetów, też pociachałem większe radiatory. Ogólnie robi się coraz lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Hmm... połączenie NB GPU tak źle nie wygląda w rzeczywistości, tam jest raptem mały łuk. Prostej złączki nie dam z jednego powodu, na boku, na plexie jest wentyl nad grafą i wężyk będzie się wgryzał w wentyl, albo się załamie... Odnośnie katod to bez założonego boku to to tak wygląda że wiszą gdzie popadnie, jak się bok założy to ich nie widać aż tak, kabli też ;) Odnośnie tej taśmy na dole :D to to służy temu żeby przy zakładaniu boku nie porysować za bardzo budy, bo akurat stoi ona w takim miejscu, że jest małe pole manewru. Poczekam na wieczór jak będzie ciemniej to zapodam więcej zdjęć, i w UV i ogólnie w całości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Napisz jak Ci sie sprawuje pompka po tych paru miesiacach, polecasz ja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Pompka? -działa -cicha -wydajna -robi swoje Ogólnie to ją polecam, nie mam porównania z innymi bo nigdy innej nie miałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) W końcu znalazłem czas na nowe (lepsze) fotki, więc wrzucam bo na poprzednich to mało co było widać... POZDR Edytowane 10 Czerwca 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Ten wentylator na boku budy troche psuje ogólny widok. Za bardzo się rzuca w oczy. Ale rozumiem, ze ma dmuchać na pamięci na grafie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 HM, nie tyle na pamięci co mosfety na karcie, wiem, jest zielony a powinien być niebieski... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Niekoniecznie niebieski. Od biedy przezroczysty też był by w miarę ok. To chyba 120stka, tak? Rozwiercałeś pleksę w tym miejscu ? Bo chyba oryginalnie jest tam miejsce na wentyl 80 czy 92mm.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Plexę inną wstawiłem, własnej roboty, dlatego trochę koślawo, docelowo ma tam pójść grill jakiś bajerancki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Mały apdejt. Doszła ostatnio bardzo popularna rzecz na forum :) Tak, tak... O-Tank! Tylko z braku miejsca postanowiłem go wyrzucić na tył budy, zresztą rez nie jest do oglądania tylko do odpowietrzania (teraz cały proces zajął mi raptem 15min co w porównaniu do odpowietrzania przez trójnik to... nie ma porównania :wink:) W układzie pływa różowe borygo z demineralką. I taka mała rada: jak ktoś będzie qpował taki sam rez to radzę sprawdzić czy jest oring pod denkiem, bo u mnie chińczyki widać zapomniały dać jeden i się pociło na gwincie. Przełożyłem z górnego i jest ok :D Ze 3 fotki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ej a jak pompeczka się spisuje? Możesz ją porównać do CR rev.2 ?? Bo mam na nią ochotę :D Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 lol, już po raz któryś mnie się o to ktoś pyta :D Nie wiem, jedyny na forum mam tą pompkę? :wink: działa, fajna bo może jako kolanko w ukladzie służyć a nie jak Laing, tańsza niz Laing, na 12v jest cichutka no i można króćce jakie się podoba wkręcać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Odnośnie O-Tanka to chyba całą serie tak zwalili bo już naliczyłem trzy osoby bez oringa w denku <_< ja nie miałem oringa w denku z króćcami a w zakrętce miałem, przełożyłem i gitara Odnośnie Lainga to zakładasz TAKIE cudo i Laing zamienia sie w kolanko oraz jednocześnie w b. ładny element układu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Hah, ale trzeba jeszcze dodatkowo dopłacać, a tu jeszcze mogę wypuścić wylot poziomo w bok :wink: Z tym oringiem to w tym samym miejscu nie było u mnie, tak samo zrobiłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...