Gość robot Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 jestem na kupnie modemu+acces pointa+routera w 1 do podzialu neo. narazie sklaniam sie ku temu wyborowi PENTAGRAM Cerberus ADSL WiFi -274zl http://allegro.pl/item125116075_neostrada_...t_wysyl24h.html Czy jest to dobry i sprawdzony sprze do podzialu neo ? czy w cenie do 300zl (ewentualnie troche wiecej ) mozna dostac cos lepszego . i czy kazde z takich urzadzen oferuje bezproblemowy forwarding portow (bo z tego co czasami czytalem to w niktorych modelach niby jest -ale za nic nie mozna tego skonfigurowac) z gory dziekuje za sugestie i porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Do 350 zł (nawet mniej) spokojnie kupisz WRT54GL + jakiś modem ethernetowy. Poszukaj na forum o możliwościach WRT54GL, już dość dużo było piasane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) w ostatecznosci kupie to co podales , ale jednak wole cos prostszego -tak zeby w razie czego nawet osoba nie obyta w komputerach sobie z wszystkim poradzila. chodzi mi glownie o to zeby chodzil bezproblemowo , nie wieszal sie ,nie resetowal itp . a do tego o ile to mozliwe mial jestes dodatkowe funkcje -jak qos . dlatego spytalem sie jak to sie spisuje w tym sprzecie co podalem ,jak z jego bezproblemowa praca itp zaleta tego pentagrama jest gwara door to door ,tylko nic tam nie pisze o forwardingu Edytowane 4 Września 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Wiesz WRT54GL (z DD-WRT, Tomato) konfiguruje się naprawdę dziecinnie prosto. W menu graficznym zarządzanym przez WWW wszystko jest ładnie i czytelnie poukładane nawet lepiej niż w nie jednym DLinku itd. Jest już nawet wersja DD-WRT po polsku! Konfiguracja tego routera nie odbiega prostotą od pozostałych, a nawet w wielu przypadkach jest prostsza od innych. Co do stabilności to nie można mieć żadnych zastrzerzeń! Router się nie resetuje z byle powodu, nie wiesza i naprawdę jest bardzo OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) tylko wlasnie tu dochodzi ta zmiana softu -w razie czego jak mnie nie bedzie i odesla na gware moga tego nie przyjac -a z oryginalnym softem juz nie jest tak rozowo mozesz wypowiedziec sie odnosnie tego routera pentagrama co podalem -warty swojej ceny ? bo na necie za duzo o nim nie ma-a jak juz cos jest to o wersji bez wi-fi -znalazlem tylko informacje ze port forwarding ma Edytowane 4 Września 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 tylko wlasnie tu dochodzi ta zmiana softu -w razie czego jak mnie nie bedzie i odesla na gware moga tego nie przyjac -a z oryginalnym softem juz nie jest tak rozowo mozesz wypowiedziec sie odnosnie tego routera pentagrama co podalem -warty swojej ceny ? bo na necie za duzo o nim nie ma-a jak juz cos jest to o wersji bez wi-fi -znalazlem tylko informacje ze port forwarding ma Jak router padnie na amen to nie będą sprawdzać jaki w środku miałeś soft, bo nawet trudno to będzie sprawdzić, więc wymienią router na nowy. Jeżeli padnie Ci np. tylko AP to przed oddaniem na gwarancję wgrywasz spowrotem oryginalny soft Linksysa i też oddajesz, więc problemu nie ma :wink: Co do Pentagrama to osobiście nie miałem z nim do czynienia. Za cenę 270 zł dostajesz bardzo dużo bo router z wbudowanym modemem ADSL, punktem dostępowym AP 54 MB i dość rozbudowanym softem (QOS). Wygląda to bardzo ciekawie, ale niewiadomo jak wyjdzie w użytkowaniu, czy wszystko będzie działać poprawnie? Na czymś musieli chyba obciąć, żeby dać tyle za 270 zł :) Z drugiej strony nie martwiłbym się, bo dostajesz 5 lat gwarancji :) Wybór należy do Ciebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 dowiedzialem se ze ten model nie ma port forwardingu -doplacilem do modelu "plus" i wzielem za 289zl .jak dojdzie podziele sie wrazeniami -gwara 5lat door-to-door mnie przekonala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 oj napisz, chetnie bym sie dowiedział jak to działa bo też mam chęć na wireless w domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) ok wszystko juz mam na miejscu .podlaczone i smiga narazie net na 2lapkach i 2 kompach (1 przez wifi -jeden przez lan) tylko nie wiem dlaczego ale tutaj opisany jest port forwarding http://www.szynszyle.pl/mce/viewtopic.php?p=85 a ja mam zupelnie inne menu i tego nie moge znalesc ? uaktualnilem do nowego firmware (przyslali mi z pomocy technicznej ) i w sumie dalej nic takiego nie ma duzym atutem tego modelu (plus) jest podzial pasma -a nie tylko qos w oparciu o priorytety EDIT jestem po pierwszysch testach .wgralem najnowszys firmware. Port forwarding dziala -tylko jakas inna nazwe tu mial.ale najwazniejsze ze chodzi. Narazie wszystko stabilne -podlaczone 3kompy na wifi i 1 przez lan. wlaczylem jakies emule torrenty itp -modem przy duzej liczbie polaczen sie nie wiesza. Ogolnie dopiero zaczynam z nim zabawe -jak rozgryze podzial pasma (co w routerze za ta cene sie nie zdarza ( to nie qos przez priorytety-ale mozna pasmo na sztywno ustalic ) i wszystko bedzie smigalo to bede bardzo zadowolony z zakupu Edytowane 7 Września 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...