Skocz do zawartości
czocza

Problem Z Portem Com

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki nie codzienny problem, proszę o wyrozumiałość.

Przejdźmy teraz do szczegółów. Wczoraj jak chciałem przenieść komputer do innego pokoju przy odkręcaniu wtyczki COM ułamał mi się gwint z portu COM na płycie głównej do którego przykręca się wtyczke dobrze widać na tym zdjęciu

Dołączona grafika

w środku portu COM tam gdzie znajdują się dwa gwinty został kawałek gwintu główka miałem na wtyczce COM i teraz nie działa mi drukarka która mam na porcie COM, myśle ze to przez ten kawałek gwintu który został w porcie jeśli dociskam wtyczke to windows widzi drukarke.. Proszę o pomoc jak mogę się pozbyć tego kawałku gwintu który znajduje się w porcie COM. Za pomoc z góry dziękuje.

Pozdrawiam, czocza

Edytowane przez czocza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to port LPT. Po drugie nie podlaczaj drukarki na zasadzie "jak docisne to widzi" bo w koncu go spalisz. A po trzecie wykrec ten wkretak z wtyczki zeby Ci nie blokowal normalnego wcisniecia jej w port i juz. Ten bolec ze sruby da sie co najwyzej rozwiercic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to port LPT. Po drugie nie podlaczaj drukarki na zasadzie "jak docisne to widzi" bo w koncu go spalisz. A po trzecie wykrec ten wkretak z wtyczki zeby Ci nie blokowal normalnego wcisniecia jej w port i juz. Ten bolec ze sruby da sie co najwyzej rozwiercic.

Wykręciłem wkrętak zaraz po ułamaniu pierwszego i system nie widzi drukarki, jeśli dociśne kabel to system widzi drukarke. Macie jakieś inne pomysły aby pozbyć się tego kawałku gwintu który pozostał w porcie LPT oprócz rozwiercenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi