czocza Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) Witam, mam taki nie codzienny problem, proszę o wyrozumiałość. Przejdźmy teraz do szczegółów. Wczoraj jak chciałem przenieść komputer do innego pokoju przy odkręcaniu wtyczki COM ułamał mi się gwint z portu COM na płycie głównej do którego przykręca się wtyczke dobrze widać na tym zdjęciu w środku portu COM tam gdzie znajdują się dwa gwinty został kawałek gwintu główka miałem na wtyczce COM i teraz nie działa mi drukarka która mam na porcie COM, myśle ze to przez ten kawałek gwintu który został w porcie jeśli dociskam wtyczke to windows widzi drukarke.. Proszę o pomoc jak mogę się pozbyć tego kawałku gwintu który znajduje się w porcie COM. Za pomoc z góry dziękuje. Pozdrawiam, czocza Edytowane 4 Września 2006 przez czocza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Po pierwsze to port LPT. Po drugie nie podlaczaj drukarki na zasadzie "jak docisne to widzi" bo w koncu go spalisz. A po trzecie wykrec ten wkretak z wtyczki zeby Ci nie blokowal normalnego wcisniecia jej w port i juz. Ten bolec ze sruby da sie co najwyzej rozwiercic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Po pierwsze to port LPT. Po drugie nie podlaczaj drukarki na zasadzie "jak docisne to widzi" bo w koncu go spalisz. A po trzecie wykrec ten wkretak z wtyczki zeby Ci nie blokowal normalnego wcisniecia jej w port i juz. Ten bolec ze sruby da sie co najwyzej rozwiercic. Wykręciłem wkrętak zaraz po ułamaniu pierwszego i system nie widzi drukarki, jeśli dociśne kabel to system widzi drukarke. Macie jakieś inne pomysły aby pozbyć się tego kawałku gwintu który pozostał w porcie LPT oprócz rozwiercenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Nikt nie ma innych pomysłów aby pozbyć się tego kawałku gwintu który pozostał w porcie LPT oprócz rozwiercenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 A jak go zamierzasz usunac? Wykalaczka? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...