x-raf Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Witajcie! Zainstalowalem wczoraj u kumpla WinXP HE na dosc starym kompie (Penium III 450 motherboard na chipsecie i440 BX) i cale szczescie ze robilem to przy otwartej obudowie okazalo sie ze w momenie startu systemu wylacza sie wentyl na procku!!!!!!!! Uwiezycie? Nie miesci mi sie to w glowie. Musialem podłączyc na krótko wentylator korzystając z zasilenia stacji dyskietek. Najgorzej ze nie wiem co dalej bo nie ma chyba takiej opcji w Windows i BIOS'ie której nie zmieniałem. :) Moze macie jakas porade na ten dziwny przypadek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Looknij do BIOSu w "Power menagement" byc moze znajdziesz tam opcje wylaczania wentyla CPU w momencie przejscia kompa w "stand by" (czy cos podobnego). Daj "Disable". Dziwne ale XP czasem potrafi pomieszac w BIOSIe i komp startujac mysli , ze przechodzi w stan uspienia. Sprawdz jeszcze w "opcjach zasilania" (Panel Sterowania) czy jest zaznaczona opcja korzystania z zaawansowanych funkcji zasilania. Z zblizonym problem zetknalem sie na konfigu PII 300/400MB Ram/BX Mobo. Komp nie wylaczal sie mimo, ze mobo byla w standardzie ATX. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Cytat Komp nie wylaczal sie mimo, ze mobo byla w standardzie ATX. Panel Sterowania -- > Opcje Zasilania -- > Zaawansowane zarządzanie energią -- > Włącz obsługe zaawansowanego zarządzania energią.... Też tak miałem i jak to ustawiłem w ten sposób to komp sie juz sam wylacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Cytat Cytat Komp nie wylaczal sie mimo, ze mobo byla w standardzie ATX. Panel Sterowania -- > Opcje Zasilania -- > Zaawansowane zarządzanie energią -- > Włącz obsługe zaawansowanego zarządzania energią.... Też tak miałem i jak to ustawiłem w ten sposób to komp sie juz sam wylacza... Dokladnie! Tez to ustawilem i z AT mam teraz ATX :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...