Skocz do zawartości
Gość sialala

Sam & Max Freelance Police

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie na gry.wp.pl znalazlem takiego newsa:

Sam & Max powracają 1 listopada 2006

Hatim; piątek, 8 września 2006

Jedna z najbardziej odjechanych przygodówek powraca. Telltale ogłosił już oficjalny termin wydania nowej odsłony klasycznej przygodówki point'n'click. Od 17 października gra będzie dostępna dla użytkowników Gametap.com zaś od 1 listopada – dla pozostałych graczy. Tak więc 1 listopada będzie świętem dla wielbicieli dobrych, pozytywnie zakręconych przygodówek.

Jesli tylko nie zrobia z tej gry bezmozgiej klikaniny 'ala ostatnie przygody Larrego - zapowiadaja sie dlugie godziny przed blaszakiem.

Dla mnie czesc pierwsza jest nadal najlepsza gra przygodowa w jaka mialem przyjemnosc kiedykolwiek zagrac i mam nadzieje, ze nowa odslona nie bedzie duzo gorsza :)

Licze na walenie klolika po lbie :D

Obrazki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie na gry.wp.pl znalazlem takiego newsa:

Sam & Max powracają 1 listopada 2006

Hatim; piątek, 8 września 2006

Jedna z najbardziej odjechanych przygodówek powraca. Telltale ogłosił już oficjalny termin wydania nowej odsłony klasycznej przygodówki point'n'click. Od 17 października gra będzie dostępna dla użytkowników Gametap.com zaś od 1 listopada – dla pozostałych graczy. Tak więc 1 listopada będzie świętem dla wielbicieli dobrych, pozytywnie zakręconych przygodówek.

Jesli tylko nie zrobia z tej gry bezmozgiej klikaniny 'ala ostatnie przygody Larrego - zapowiadaja sie dlugie godziny przed blaszakiem.

Dla mnie czesc pierwsza jest nadal najlepsza gra przygodowa w jaka mialem przyjemnosc kiedykolwiek zagrac i mam nadzieje, ze nowa odslona nie bedzie duzo gorsza :)

Licze na walenie klolika po lbie :D

Obrazki

Tak sialala i ja na to liczę od dawna. W poprzednią część zagrywałem się całymi dniami. Duża dawka humoru jaka była w Sam&Max hit the road to największa zaleta.Takie jak bicie królika po łbie albo motyw jak turyści skakali na bungge z nosów 4 prezydentów.. Trzeba tam było coś zdobyć i to o ile pamiętam królik został przywiązany i skakał. Takich scen było więcej tylko już ich nie pamiętam. Trzeba by sobie odświeżyć pamięć. Czekam na więcej info. O kontynuacji już słyszałem dość dawno ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę napisać tylko jedno:

HURRRRAAAAAA!

A wyciąganie notatki z kota-informatora? :lol: Żeby tylko nie spaprali, pierwsza część była rewelacyjna (2309465[/snapback]

Coś, co mnie zanieniepokoiło:

Telltale Games is working with Sam & Max creator Steve Purcell to create an ongoing series of episodic Sam & Max games. We've partnered with GameTap to distribute the first season of games and share in the general revelry. (Dan Connors also got a nice t-shirt out of the deal!) Season 1 will debut this fall at GameTap and on Telltale's site with short, punchy episodes released in rapid succession, each telling a self-contained story, all the while feeding into a grander season-wide arc.

Czyli będą wypuszczać grę-epizod co jakiś czas. Do ściągnięcia z GameTap albo ze stronki producenta. Źródło: http://www.telltalegames.com/samandmax/faq

Edytowane przez Bartolomius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzebuję temat, bo właśnie pojawiło się demko pierwszego episodu. Waży 72MB i można ściągnąć je z GamersHell. Pierwsze wrażenia:

- grafika jak na dzisiejsze czasy szału nie robi, ale jest w klimacie pierwowzoru i nie przeszkadza (max. 1280x960). Galeria na GamersHell: KLIK.

- głosy bohaterów są w porządku, w tle przygrywa przyjemnna muzyczka,

- humor typowy dla pierwszej części, zwłaszcza opisy Sama i komentarze Maxa,

- interface [być może zbyt] banalny, klikamy na przedmiot i słychać komentarz bohaterów albo wykonujemy jakąś czynność,

- ostatnim zwyczajem demko jest bardzo krótkie (kilka - kilkanaście minut klikania), ale daje minimalne pojęcie o tym, jak będą wyglądały kolejne gry z serii.

Ogólnie gierka zapowiada się nienajgorzej, ale i tak wolałbym jedną długą i zagmatwaną przygodę jak w Sam & Max Hit The Road.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety...ostatnio wszyscy ogłupieli i się uparli na gierki serwowane w krótkich epizodach :(

Chwilkę pograłem, królik swoje dostał w łepetynę ;)...całkiem sympatyczne...

ale wiadomo - wcześniejszych przygód nie przebije...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi