Skocz do zawartości
SzperSon

Problem Z Teksturami!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od pewnego czasu zaobserwowałem w niektórych grach tekstury mocno odbiegające od normalności.

Przykłady gier to Call Of Duty 2 czy El Matador. Efekty widać na zdjęciach:post-20213-1157826548_thumb.jpgpost-20213-1157826558_thumb.jpg

W rzeczywistości gra nie jest taka ciemna, tylko screeny takie wyszły. W każdym bądź razie można zaobserować na ścianach różnokolorowe kwadraty :unsure: Zmieniałem stery od grafy, DirectX-y, ustawienia w grze i dalej to samo. Karta się nie przegrzewa. Może ktoś wie co na to poradzić?

Będę wdzięczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screeny masakryczne dales... Czy te"różnokolorowe kwadraty" to nie tzw artefakty przypadkiem?? Odkrec troche karte i sprawdz, to ze artow nie ma w 3dmarku nie oznacza ze nie bedzie w grach - wiem z wlasnego doswiadczenia, bo przed wymiana chlodzenia moglem dac 587 MHz i 3dmark05 byl czysciutki a np. w TOCA3 czy NFS MW mialem arty - znikaly dopiero przy 560...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screeny masakryczne dales... Czy te"różnokolorowe kwadraty" to nie tzw artefakty przypadkiem?? Odkrec troche karte i sprawdz, to ze artow nie ma w 3dmarku nie oznacza ze nie bedzie w grach - wiem z wlasnego doswiadczenia, bo przed wymiana chlodzenia moglem dac 587 MHz i 3dmark05 byl czysciutki a np. w TOCA3 czy NFS MW mialem arty - znikaly dopiero przy 560...

Artefakty to nie są bo występują nawet na defaultowych taktach. I tylko w kilku grach. Myślę, że to raczej nie kwestia karty a jakichś programowych kiksów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi