SzperSon Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Witam! Od pewnego czasu zaobserwowałem w niektórych grach tekstury mocno odbiegające od normalności. Przykłady gier to Call Of Duty 2 czy El Matador. Efekty widać na zdjęciach: W rzeczywistości gra nie jest taka ciemna, tylko screeny takie wyszły. W każdym bądź razie można zaobserować na ścianach różnokolorowe kwadraty :unsure: Zmieniałem stery od grafy, DirectX-y, ustawienia w grze i dalej to samo. Karta się nie przegrzewa. Może ktoś wie co na to poradzić? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Screeny masakryczne dales... Czy te"różnokolorowe kwadraty" to nie tzw artefakty przypadkiem?? Odkrec troche karte i sprawdz, to ze artow nie ma w 3dmarku nie oznacza ze nie bedzie w grach - wiem z wlasnego doswiadczenia, bo przed wymiana chlodzenia moglem dac 587 MHz i 3dmark05 byl czysciutki a np. w TOCA3 czy NFS MW mialem arty - znikaly dopiero przy 560... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Screeny masakryczne dales... Czy te"różnokolorowe kwadraty" to nie tzw artefakty przypadkiem?? Odkrec troche karte i sprawdz, to ze artow nie ma w 3dmarku nie oznacza ze nie bedzie w grach - wiem z wlasnego doswiadczenia, bo przed wymiana chlodzenia moglem dac 587 MHz i 3dmark05 byl czysciutki a np. w TOCA3 czy NFS MW mialem arty - znikaly dopiero przy 560...Artefakty to nie są bo występują nawet na defaultowych taktach. I tylko w kilku grach. Myślę, że to raczej nie kwestia karty a jakichś programowych kiksów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 A stery zmieniales na zywca? Z tego co wiem to lepiej uzywac driver cleanera :wink: A jak sa problemy dalej to moze sama karta pada - kondensatory, pamiatki albo jeszcze cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...