skiper Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Witam Posiadam notebooka Acer Aspire 3003nlc. Jest to model pozbawiony karty wifi. Otrzymałem ostatnio od kolegi karte Gigabyte 802.11g Wireless LAN MiniPCI Adapter... przeszukując strone acer.com odnalazłem specyfikacje techniczną laptopa ale brakuje tam informacji gdzie może znajdować się taki slot. Tak wiec zwracam się do was z pytaniami... czy samodzielna instalacja bez kontaktu z serwisem jest możliwa? I czy mój model "nlc" może posiada antene wokolo panelu lcd ... Pozdrawiam Edytowane 11 Września 2006 przez skiper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Witam Posiadam notebooka Acer Aspire 3003nlc. Jest to model pozbawiony karty wifi. Otrzymałem ostatnio od kolegi karte Gigabyte 802.11g Wireless LAN MiniPCI Adapter... przeszukując strone acer.com odnalazłem specyfikacje techniczną laptopa ale brakuje tam informacji gdzie może znajdować się taki slot. Tak wiec zwracam się do was z pytaniami... czy samodzielna instalacja bez kontaktu z serwisem jest możliwa? I czy mój model "nlc" może posiada antene wokolo panelu lcd ... Pozdrawiam 1)to czy jest możliwa to zależy tylko od warunków gwarancji. 2) nie wiem jak jest w acerach, ale w Toshibach dysk, minipci oraz ram można wyciągnąć od spodu laptopa odkręcając praktycznie po jednej śrubce dla każdego z tych komponentów :D Poszukaj w googlach coś na ten temat odnośnie Twojego lapka :P EDIT: u mnie nawet w instrukcji opisali gdzie znajduje się każde z tych złącz, co trzeba odkręcić i jak zamontować - może u Ciebie też jest?? EDIT2: I jeszcze jedno - jest przylepiony temat z manualami, więc może warto tam zajrzeć. Edytowane 11 Września 2006 przez seboxxl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiper Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Miejsca na mini pci jest tak jak mówiłeś koło ramu wystarczy odkręcić 2 śrubki. Instalacja bez problemowa. Dioda odpowiadająca za wifi na przednim panelu migocze. Jedynie nie jestem wstanie znaleźć sieci albo sygnał jest słaby (router jest kilka pięter wyżej) albo te modele są pozbawione anteny. Dzięki za pomoc Edytowane 12 Września 2006 przez skiper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Miejsca na mini pci jest tak jak mówiłeś koło ramu wystarczy odkręcić 2 śrubki. Instalacja bez problemowa. Dioda odpowiadająca za wifi na przednim panelu migocze. Jedynie nie jestem wstanie znaleźć sieci albo sygnał jest słaby (router jest kilka pięter wyżej) albo te modele są pozbawione anteny. Dzięki za pomoc Kurde... A podpinales dwa kabelki antenowe do karty? Jak nie to nie dzi sie, ze sygnal jest slabiutki... Zazwyczaj anaten nie montuje producen, jesli nie ma w lapciak WiFi, a antena to koszty okolo 60zl, jesli potrzebujesz takowej, to jestem w stanie zalatwic taniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiper Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Kurde... A podpinales dwa kabelki antenowe do karty? W sumie to nie mam kabelków... Jak nie to nie dzi sie, ze sygnal jest slabiutki... ehhmmm.... Zazwyczaj anaten nie montuje producen, jesli nie ma w lapciak WiFi, a antena to koszty okolo 60zl, jesli potrzebujesz takowej, to jestem w stanie zalatwic taniej... Tylko widzisz zemnie elektronik-laik chyba po prostu zdecyduje sie na pcmcia Dzięki za pomoc Edytowane 12 Września 2006 przez skiper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...