marek123 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Witam Jestem mega początkującym i chciałbym się dowiedzieć jak podkręcić procesor Intel Pentium D 920.(krok po kroku od samego początku) Edytowane 12 Września 2006 przez marek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Skoro jestes mega poczatkujacy to zacznij od przeczytania regulaminu. A na ten temat na forum jest juz wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=204945 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) przeczytałem wszystko no ale nie mogę podkręcić (jak byście mogli wytłumaczyć łopatologicznie) jak to zrobić ?(kroczek po kroczku) jak próbowałem to coś w BIOSie nie mogłem przestwić niczego ja by było zablokowane (jeśli było to zablokowane to jak to odblokować?) Edytowane 13 Września 2006 przez marek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Przecież tam wszystko kroczek po kroczku pisze! Użyj głowy! A może byś tak z łaski swojej podał nam konfigurację swojego komputera? A zasilacz, pamięci? Edytowane 13 Września 2006 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) chyba mi wyszło włączyłem cpu-z żeby sprawdzić i tam się wyświetla że już mam 2,9 dane: procesor: Intel Pentium D 920 płyta główna: 775Twins-HDTV zasilacz to jest problem bo ja mam plombe na kompie (jeszcze na gwarancjji) może da się to jakoś sprawdzić inaczej? pamięć :DDR2 512 czy jak w CPU-Z wyświetal mi się że mam 3,2 to oznacza że już go podkręciłem ? a i jeszcze jak zwiększyć moc zasilania ? Edytowane 13 Września 2006 przez marek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 chyba mi wyszło włączyłem cpu-z żeby sprawdzić i tam się wyświetla że już mam 2,9 dane: procesor: Intel Pentium D 920 płyta główna: 775Twins-HDTV zasilacz to jest problem bo ja mam plombe na kompie (jeszcze na gwarancjji) może da się to jakoś sprawdzić inaczej? pamięć :DDR2 512 czy jak w CPU-Z wyświetal mi się że mam 3,2 to oznacza że już go podkręciłem ? a i jeszcze jak zwiększyć moc zasilania ? Skoro masz plombe na budzie to jest to pewnie jakis marketowy zestaw wiec zasilacz standardowy razem z buda ;) Dlatego nie spodziewaj sie po nim wiele :) Co do CPU-z to tak jak ci wyswietla to tak jest ;) GRATULACJE Ruszyłeś głową i poradzileś sobie :D :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 słuchajcie podkręciłem procka do 3.6 i jak chcę na 3.8 to gdy sprawdzam w programi Prime 95 to mi error wyskakuj( oznacza to że procesor nie jest stabilny) co zrobić żeby był stabilny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 pewnie wymienic ten "markowy marketowy" zasilacz plyte glowna ktora do oc nie jest stworzona , pamieci pewnie tez, czy o czyms zapomnialem.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...